Αγγλία

«Κανονιά» της Γουέστ Μπρομ στο Λονδίνο

Το αήττητο της Άρσεναλ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα διέκοψε η Γουέστ Μπρομ περνώντας με 3-2 από το Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. «Γκέλα» για τη Λίβερπουλ που ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Άνφιλντ» με τη Σάντερλαντ. Ήττα 1-0 για την Τότεναμ από τη Γουέστ Χαμ.

Το αήττητο της Άρσεναλ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα διέκοψε η Γουέστ Μπρομ περνώντας με 3-2 από το Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. «Γκέλα» και για τη Λίβερπουλ που ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Άνφιλντ» με τη Σάντερλαντ. Ήττα και για την Τότεναμ 1-0 στο τοπικό ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ. Δείτε τη νίκη της Σίτι επί της Τσέλσι. Δείτε τα γκολ των αγώνων

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 2-3

Ισχυρό σοκ υπέστη η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μέσα στο «Έμιρεϊτς» από την Γουεστ Μπρομ, από την οποία ηττήθηκε με 3-1. Οι «κανονιέρηδες» έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία είχε ηττηθεί νωρίτερα με 1-0 από την Μάντσεστερ Σίτι. Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Οντεμβίγκι (50’), Χάρα (52’) και Τόμας (73’), με τον Νασρί να μειώνει αρχικά σε 3-1 (75’) και να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1’).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Κλισί, Σανιά, Κοσκίελνι (66’ Βέλα), Σκιλασί, Ντιαμπί (57’ Ροζίτσκι), Σονγκ, Αρσάβιν, Νασρί, Εμπουέ (56’ Γουίλσιρ), Σαμάκ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Κάρσον, Χάρα, Πάμπλο, Όλσον, Σόρεϊ, Σχάρνερ (71’ Ριντ), Μουλούμπου, Μπρουντ, Μόρισον (78’ Ντόρανς), Τόμας (84’ Τσογί), Οντεμβίγκι


Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν 0-0

Στη μετριότητα κινήθηκαν Μπέρμιγχαμ και Γουίγκαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση, με το 0-0 να αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη του ματς. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία σε έξι αγώνες για την Μπέρμιγχαμ που έφτασε τους επτά βαθμούς, ενώ μόλις πέντε έχει πλέον η φιλοξενούμενη ομάδα. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκάρντνερ στο 89’.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (Άλεξ ΜακΚλις): Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζγουελ, Φέργκιουσον, Μπόγιερ (62’ Ζίγκιτς), Λάρσον, Γκάρντνερ, Χλεμπ (62’ Μποσεούρ), Ζερόμ (79’ Φίλιπς)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Αλ Χαμπσί, Μπόις, Γκοχούρι, Αλκαράς, Φιγκερόα, Ντιαμέ (83’ Γουότσον), ΜακΚάρθι, Τόμας, Σταμ (59’ Ντι Σάντο), Ενζόγκμπια, Ρονταγιέγα


Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν 1-2

Την πολύ καλή πορεία της Μπλάκπουλ στο φετινό πρωτάθλημα διέκοψε η Μπλάκμπερν, κερδίζοντάς την στην έδρα της με σκορ 2-1. Τα «ρόδα» πήραν τη νίκη χάρη στα τέρματα των Άνταμ (20’ αυτ.) και Έμερτον (90’). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φίλιπς στο 85’, ο οποίος μόλις είχε μπει στον αγώνα.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Ίαν Χάλογουεϊ): Γκιλκς, Κρέινι, Κάθκαρτ, Έβατ, Ίερντλεϊ (85’ Φίλιπς), Άνταμ, Τέιλορ-Φλέτσερ, Βόγκαν, Όρμεροντ (65’ Βάρνεϊ), Χέργουντ (66’ Γκραντίν), Κάμπελ

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Σαμ Αλαρντάις): Ρόμπινσον, Σαλγάδο, Σαμπά, Νέλσεν, Ζιβέ, Ενζόνζι (67’ Άντριους), Πέντερσεν, Τζόουνς, Ε.Χ.Ντιούφ, Μ.ΜΠ.Ντιούφ (46’ Έμερτον), Κάλινιτς (76’ Μουαρουάρι)


Φούλαμ-Έβερτον 0-0

Στο «στείρο» 0-0 έμειναν Φούλαμ και Έβερτον, απόρροια της κακής φετινής τους παρουσίας. Οι Λονδρέζοι παρέμειναν έτσι αήττητοι φέτος, φτάνοντας τις πέντε ισοπαλίες σε έξι ματς. Τον «πάτο» της βαθμολογίας έπιασε η Έβερτον, αφού η συγκομιδή των τριών βαθμών αποτελεί τη χειρότερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

ΦΟΥΛΑΜ (Μαρκ Χιουζ): Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χάνγκελαντ, Χιουζ, Κέλι (29’ Μπάιρντ), Μέρφι, Ετούχου, Ντέιβις (71’ Καμαρά), Ντέμπσεϊ, Νταφ, Γκέρα (55’ Τζόνσον)

ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Νέβιλ, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Μπάινς, Φελαϊνί, Αρτέτα, Κόλεμαν (88’ Μπιλιαλεντίνοφ), Κέιχιλ (62’ Όσμαν), Πίενααρ, Αγιεγκμπένι


Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2-2

Τα λάθη του παρελθόντος δείχνει να επαναλαμβάνει η Λίβερπουλ, αφού για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, μένοντας στο 2-2 με τη Σάντερλαντ. Οι «κόκκινοι» πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Κάουτ (5’), αλλά δεν κατάφεραν να χτίσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα ο Μπεντ μα σκοράρει δις (25’ πεν.,48’). Ο Τζέραρντ έσωσε τουλάχιστον το βαθμό για την ομάδα του Ρόι Χότζον ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 στο 64’, σε ένα ματς που είχε 8(!) λεπτά καθυστερήσεις.

Ο Σωτήρης Κυργιάκος παρέμεινε σε ακόμα ένα παιχνίδι της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ στον πάγκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρόι Χότζον): Ρέινα, Κάραγκερ, Κοντσέσκι (28’ Άγγερ), Τζόνσον, Σκρτελ, Πόουλσεν (62’ Ενγκόγκ), Τζέραρντ, Κόουλ, Μεϊρέλες, Κάουτ, Τόρες

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ (Στιβ Μπρους): Μινολέ, Ονουόχα, Μπραμπλ, Τέρνερ, Μπάρντσλεϊ, Κάτερμολ, Γουέλμπεκ (82’ Γκίαν), Μαλμπράνκ (89’ Ριβέρος), Αλ Μουχαμάντι, Μπεντ (90’ Ζέντεν)


Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0

Την πρώτη της νίκη στην Premier League αναζητούσε η Γουέστ Χαμ και την πέτυχε στον καλύτερο αγώνα, αφού επικράτησε 1-0 της Τότεναμ, στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πικιόν στο 29’, δίνοντας στην ομάδα του το «τρίποντο» και παράλληλα μια βαθμολογική ανάσα, ξεκολλώντας την παράλληλα από την τελευταία θέση. Την ευκαιρία να παραμείνει στην πρώτη τετράδα έχασαν οι «πετεινοί», οι οποίοι φάνηκε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στον αγώνα της Τετάρτης για τους ομίλους του Champions League.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Άβρααμ Γκραντ): Γκριν, Γκαμπιντόν, Άπσον, Ντα Κόστα, Γιάκομπσεν, Νόμπλ, Πάρκερ, Ντάιερ (42’ Μπαρέρα), Μπόα, Μόρτε, Ομπίνα (89’ Κόβατς), Πικιόν (64’ Κόουλ)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Χάτον, Τσόρλουκα, Μπασόνγκ, Μπέιλ, Χάντλστόουν, Τζένας, Λένον (66’ Κιν), Φαν Ντερ Φάαρτ (78’ Ντος Σάντος), Μόντριτς, Κράουτς (80’ Παβλιουτσένκο)


Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Λυτρωμένη» από τη μεγάλη νίκη (που συνοδεύτηκε από εξαιρετική εμφάνιση) στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει με… άλλον αέρα στο γειτονικό Μπόλτον. Χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ (2-5 στο Σκάνθορπ), οι «κόκκινοι διάβολοι» δύσκολα θα προβληματιστούν από τους γηπεδούχους -που προέρχονται επιπλέον από τον αποκλεισμό-έκπληξη από την Μπέρνλι.

Γουλβς-Άστον Βίλα

Παρηγοριά στην έδρα της έβρισκε η Άστον Βίλα, την περασμένη εβδομάδα την έχασε κι αυτή (1-1 με Μπόλτον). Πλέον οι «χωριάτες» θα πρέπει να ψάξουν πιο… ζεστά πόντους εκτός έδρας και στο -όχι ακριβώς φόβητρο- «Μολινό» θα έχουν την ευκαιρία να «ρεφάρουν» κάποιους από αυτούς. Εκτός και αν η ντεφορμέ Γουλβς (προέρχεται από δύο ήττες), επαναλάβει μια από τις καλές εμφανίσεις των τριών πρώτων αγωνιστικών…

Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι

Στην πιο ακατάλληλη ομάδα να… ποντάρεις τα λεφτά σου εξελίσσεται η Νιούκαστλ. Η ίδια ομάδα που «γαζώνει» την Άστον Βίλα (6-0), ηττάται εύκολα από την Μπλάκπουλ μέσα στο σπίτι της και έπειτα «αλώνει» την -παραδοσιακά δύσκολη- έδρα της Έβερτον. Απέναντι στην -αδύναμη μακριά από το «Μπριτάνια»- Στόουκ, θα έχει την ευκαιρία να φέρει το πρώτο ίσως… φυσιολογικό αποτέλεσμα της για φέτος…


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 25/9 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0
(59’ Τέβες)

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 2-3
(75’,90+1’ Νασρί-50’ Οντεμβίγκι, 52’ Χάρα, 73’ Τόμας)

Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν 0-0

Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν 1-2
(85’ Φίλιπς-20’ αυτ. Άνταμ, 90' Έμερτον)

Φούλαμ-Έβερτον 0-0

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2-2
(5’ Κάουτ, 64’ Τζέραρντ-29’ πεν.,48’ Μπεντ)

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0
(29’ Πικιόν)

Κυριακή 26/9

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Γουλβς-Άστον Βίλα (16:05)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 2/10 (17:00)

Γουίγκαν-Γουλβς (14:45)
Μπέρμιγχαμ-Έβερτον
Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ

Κυριακή 3/10

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (15:30)
Λίβερπουλ-Μπλάκπουλ (17:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (18:00)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x