Nations League

Ρότα στον bwinΣΠΟΡ FM: «Δίνουμε και την ψυχή μας για την Εθνική - Για τη νίκη με Αγγλία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Πεπεισμένος πως αυτός και οι συμπαίκτες του δίνουν και την ψυχή τους σε κάθε ματς που φοράνε το εθνόσημο εμφανίστηκε ο Λάζαρος Ρότα, λέγοντας πως η Ελλάδα πάει για το τρίποντο και κόντρα στην Αγγλία.

Μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κατέβουν με σκοπό να πάρουν τη νίκη, χαρακτήρισε το εκτός έδρας παιχνίδι της Εθνικής με την Αγγλία ο Λάζαρος Ρότα.

Ο 27χρονος μπακ μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο και στον bwinΣΠΟΡ FM, λέγοντας πως όσοι παίζουν με το εθνόσημο στο στήθος δίνουν και την ψυχή τους διότι εκπροσωπούν όλη τη χώρα, ενώ έκανε την ευχή να παίξει με την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Όσον αφορά τη μετάβαση από το στιλ παιχνιδιού του Πογέτ σε αυτό του Γιοβάνοβιτς, ο Ρότα σημείωσε πως ο Σέρβος κόουτς μπορεί να εξελίξει τη «γαλανόλευκη», ενώ στέλνει και ένα μήνυμα στα μικρά παιδιά που τον βλέπουν να αγωνίζεται!



-Λάζαρε, η Εθνική ομάδα είχε μια καλή αρχή με δύο νίκες τον Σεπτέμβριο και μπροστά σας έχετε το ματς με την Αγγλία. Ποιος είναι ο στόχος ενόψει της αυριανής αναμέτρησης;
«Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ καλό. Κάναμε δύο νίκες και αυτό βοηθάει σίγουρα στην ψυχολογία μας. Για εμάς το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πράγματι είναι ένα δύσκολο ματς με την Αγγλία, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πάμε για τη νίκη».

-Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με Φινλανδία και Ιρλανδία. Είχε καλή αμυντική λειτουργία, δεν δέχτηκε γκολ και αρχίζει να αποδίδει καλύτερα στην επίθεση. Πως περιμένεις το παιχνίδι με την Αγγλία;
«Δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής από την ομάδα, να μην πιστεύει ότι μπορούμε να νικήσουμε. Κανείς μας δεν παίζει με στόχο την ισοπαλία. Όλοι μας θέλουμε τη νίκη και πιστεύω οτι μπορούμε να κερδίσουμε. Έχουμε την ποιότητα, έχουμε τους ποδοσφαιριστές. Συνεπώς το μόνο που απομένει είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Είναι όντως μια μεγάλη πρόκληση!»

-Το Nations League είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση και μπορεί να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να διεκδικήσετε την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026. Συνεπώς, ένα θετικό αποτέλεσμα με την Αγγλία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την Εθνική ομάδα…
«Σίγουρα το αντιλαμβανόμαστε. Όλοι οι αγώνες είναι εξίσου σημαντικοί γιατί ο κάθε βαθμός μπορεί να βοηθήσει στη συνολική συγκομιδή. Μπροστά μας, όμως, υπάρχει το ματς με την Αγγλία και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Στη συνέχεια θα ρίξουμε το βάρος στην αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς».

-Διαχρονικά, η Εθνική ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και αρκετές φορές στο παρελθόν έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα. Ποιο στοιχείο πρέπει να βγάλετε αύριο στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Αγγλία για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;
«Θα πρέπει να υπάρχει αφοσίωση, να δώσουμε και την ψυχή μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή. Για μένα είναι πολύ σημαντικό επίσης, να χαίρεσαι αυτό που κάνεις, δηλαδή να το κάνεις με αγάπη και να δώσεις το κάτι παραπάνω για να πετύχεις».

Λάζαρος Ρότα: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM και στον Σωτήρη Ταμπάκο

-Τι διαφορετικό έχει βάλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ομάδα;
«Ο κ. Γιοβάνοβιτς είχε λίγο χρόνο μπροστά του και κατάφερε να περάσει κάποια πράγματα στην ομάδα. Αυτό για εμάς ήταν αρκετό, ωστόσο θέλουμε να δεθούμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Να παίζουμε όλοι μαζί για τη φανέλα που φοράμε».

-Βλέπεις κάτι διαφορετικό αγωνιστικά αυτό το πρώτο διάστημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ή θεωρείς ότι υπάρχει μια συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης με τον Γκουστάβο Πογέτ που εξελίσσεται;
«Σίγουρα υπάρχει μια συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πογέτ είχε δημιουργήσει ένα πολύ καλό γκρουπ. Βεβαίως, ο κ. Γιοβάνοβιτς μπορεί να το εξελίξει και να το κάνει ακόμα καλύτερο».

-Λάζαρε είσαι αρκετά χρόνια στην Εθνική ομάδα από την εποχή του Τζον Φαν Σιπ. Έχεις κάνει τρομακτική πρόοδο και αυτό φαίνεται όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Που αποδίδεις αυτή τη βελτίωση;
«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στα μικρά παιδιά. Να πιστεύουν στα όνειρα τους, να δουλεύουν αρκετά και ξέχωρα από τις δύσκολες στιγμές που θα 'ρθουν, να μην το βάζουν κάτω. Αυτό είναι το κλειδί για τους νέους, η σκληρή δουλειά και πάντα να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους. Όσον αφορά την πορεία μου, με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου εδώ στην Εθνική και στην ΑΕΚ ο κ. Αλμέιδα, με τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά. Είναι πάντα δίπλα μας και βοηθάει στην εξέλιξή μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας κάνει να παίζουμε και να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο».

-Σε αυτή τη νέα προσπάθεια ο κόσμος είναι δίπλα σας και σας στηρίζει. Μάλιστα, θα υπάρχει μεγάλη ελληνική κερκίδα αύριο στο Γουέμπλεϊ. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους Έλληνες φιλάθλους;
«Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι δίπλα μας. Εγώ έτσι το αισθάνομαι και αυτό είναι σημαντικό, να έχεις δηλαδή, τους φιλάθλους στο πλευρό σου. Χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό, όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% και να καταθέτουμε την ψυχή μας στο γήπεδο».

Λάζαρος Ρότα: Η συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM και στον Σωτήρη Ταμπάκο

-Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο με την Εθνική ομάδα;
«Η φιλοδοξία μου είναι να παίξω σε μία μεγάλη διοργάνωση. Εκπροσωπούμε ολόκληρη τη χώρα, φοράμε το εθνόσημο και πρέπει να καταθέτουμε την ψυχή μας. Ο στόχος όλων των παιδιών στην Εθνική ομάδα είναι να βρεθούμε στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Είναι σημαντικό και αυτό αφορά όλη τη χώρα, καθώς εκπροσωπούμε κάτι πολύ μεγάλο».

-Κλείνοντας, αυτή τη συζήτηση, θέλω να μου πεις ειλικρινά, τρέχεις ασταμάτητα για ενενήντα λεπτά, τελειώνει το ματς και συνεχίζεις να τρέχεις. Που το πας; Πότε θα σταματήσεις να τρέχεις;
«(Γέλια…) Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο… Εάν δεν τρέχω τώρα, δεν γίνεται η δουλειά!»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x