Nations League

Κουλιεράκης: «Ο Γιοβάνοβιτς μάς έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση, ήταν σοκ ό,τι έγινε με τον Τζορτζ. Ήταν το έξτρα κίνητρό μας»

Στην εικόνα της Εθνικής στα ματς με Αγγλία-Ιρλανδία, το σοκ με τον Μπάλντοκ και την παρουσία του Γιοβάνοβιτς στον «γαλανόλευκο» πάγκο αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Στην παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την εμφάνιση της ομάδας στους αγώνες με Αγγλία και Ιρλανδία για το Nations League.

«Προφανώς η ποιότητα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σε αυτά τα δύο ματς που κάναμε τα καλά αποτελέσματα, Το θέμα και το κλειδί να έρθει κάποιος να σου δώσει την αυτοπεποίθηση και να μας πει ότι μπορούμε να το κάνουμε ως ομάδα», υπογράμμισε ο διεθνής στόπερ της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος νωρίτερα μίλησε για το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στη γερμανική ομάδα.

Παράλληλα, εξήγησε την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να δημιουργήσει, να κάνει εκείνη το build up στους αγώνες, υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς εφαρμόζουν τις ιδέες του προπονητή.

Ο Κουλιεράκης μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην είδηση με την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτελεί το κίνητρο για όλους για να μπορέσει η Εθνική να επιστρέψει σε μία μεγάλη διοργάνωση.

«Ήταν το δικό μας κίνητρο, ότι θέλουμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση και να παίξουμε για τον Τζορτζ και είχαμε τη βοήθειά του. Για κάποιο λόγο γίνονται όλα στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στην εκπομπή «Πρεσάρισμα» με τον Μιχάλη Τσόχο και τον Βάιο Τσούτσικα
Για τις πρώτες του μέρες στη Βόλφσμπουργκ: «Η ομάδα εκεί με βοήθησε να προσαρμοστώ, να βρω το σπίτι μου, να βρω τα πατήματά μου. Πέρασε ένας μήνας που γνώριζα τα παιδιά και την ομάδα. Μπορώ να πω ότι πλέον είμαι πολύ καλά εκεί».

Για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να πάει στη Γερμανία: «Ήταν σχετικά εύκολη η απόφαση, αφού ήμουν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η Βόλφσμπουργκ με την προσέγγισή της το έκανε πιο εύκολο για εμένα».

Για το γερμανικό πρωτάθλημα και την τακτική του προσέγγιση: «Από τη μικρή μου εμπειρία, είναι διαφορετικό πρωτάθλημα. Είναι ανοικτό ποδόσφαιρο, αλλά είναι σημαντικό να είσαι καλός σε άλλα σημεία του παιχνιδιού. Θα με βοηθήσει πολύ…».

Για την ομάδα που έχει όνειρο να παίξει: «Δεν θα ήταν η Ρεάλ…; Υπάρχουν πολύ μεγάλα κλαμπ, αλλά η Ρεάλ είναι το κάτι άλλο».

Για την τακτική προσέγγιση του αγώνα στην Αγγλία: «Προφανώς η ποιότητα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σε αυτά τα δύο ματς που κάναμε τα καλά αποτελέσματα, Το θέμα και το κλειδί να έρθει κάποιος να σου δώσει την αυτοπεποίθηση και να μας πει ότι μπορούμε να το κάνουμε ως ομάδα. Βγάλαμε την ποιότητά μας. Δεν είχαμε να ζηλέψουμε κάτι ή να φοβηθούμε. Και εμείς, όμως, είμαστε η Εθνική Ελλάδας, είμαστε καλοί παίκτες και πήγαμε εκεί για να κερδίσουμε και όχι να κλέψουμε το ματς.

Όσον αφορά το build up, και στα προηγούμενα ματς το είχαμε κάνει. Και με τη Φινλανδία μας πήρε ένα 20λεπτο να το κάνουμε και με την Ιρλανδία συνέβη το ίδιο. Όλα τα παιδιά έχουν το ωραίο και κανονικό ποδόσφαιρο, ας το πούμε έτσι, έχουμε την ποιότητα και με τις ιδέες του προπονητή το εφαρμόζουμε. Κανείς δεν το σκέφτηκε τώρα και κανείς δεν το φοβήθηκε».

Για το πώς παρατήρησε το ματς, αφού δεν έπαιξε χθες: «Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά για να κερδίσουμε. Είχαμε τη θέληση και την ενέργεια, ήταν ο κόσμος με την ομάδα ένα και είχαμε 3-4 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Εκεί λίγο αγχώθηκα. Στο δεύτερο μέρος μπήκαν και έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και μετά ήρθαν όλα πολύ καλά».

Για την ατμόσφαιρα στις κλήσεις της Εθνικής και τα όσα συζητούν μεταξύ τους: «Έχω τύχει σε πολλές συζητήσεις και με συμπαίκτες μου και με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που λένε πως αν κάνεις μία μεγάλη επιτυχία με την Εθνική σου ομάδα, μπορείς να ολοκληρωθείς ως ποδοσφαιριστής. Συμφωνώ και περιμένω να το ζήσω και πιστεύω ότι θα συμβεί. Προχωράμε ήρεμα και ταπεινά, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια, για να βρεθούμε σε μία μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική και να το ζήσουμε και εμείς αυτό».

Για την αντίδραση μετά τα όσα έγιναν με την άσχημη είδηση και την εικόνα της ομάδας στην Αγγλία: «Φάνηκε ότι ήρθε η κούραση. Κάθε παιδί ήταν συνειδητοποιημένο. Το έχουμε γενικά ως λαός, μετά από μία μεγάλη επιτυχία ή μεγάλη νίκη, χαλαρώνουμε και υπήρχε αυτός ο φόβος. Κερδίσαμε την Αγγλία, αλλά έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Ο προπονητής μας υπενθύμισε ότι υπάρχει άλλο ένα ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι δεν χαλαρώσαμε καθόλου».

Για το πόσο δύσκολο ήταν την Πέμπτη το βράδυ: «Όλη η Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολα. Είχαμε ζήσει τον Τζορτζ. Υπήρχαν παιδιά που τον έζησαν παραπάνω. Ήταν πολύ δύσκολο. Και ήταν ακόμα πιο δύσκολο να το αφήσουμε στην άκρη για να παίξουμε το παιχνίδι. Ήταν όμως δίπλα μας, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μας έδινε δύναμη και μετά το 1-1 φάνηκε πως όλη η ομάδα δεν ήθελε την ισοπαλία. Είχαμε όλη αυτή την ενέργεια για να βάλουμε ένα ακόμα γκολ και να κερδίσουμε».

Για τον χαρακτήρα του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Ξέρετε είναι λίγο δύσκολο να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, ένα ήρεμο και καλός άνθρωπος. Τον έβλεπες και σου έδινε δύναμη».

Για το αν ήθελαν να παίξουν μετά το αρχικό σοκ: «Υπήρχε ένας δισταγμός και ήταν πολύ φυσιολογικό αυτό. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο δεν εγκρίθηκε η σκέψη μας και τελικά μας βγήκε σε καλό και είχαμε ένα παραπάνω κίνητρο. Ήταν το δικό μας κίνητρο, ότι θέλουμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση και να παίξουμε για τον Τζορτζ και είχαμε τη βοήθειά του. Για κάποιο λόγο γίνονται όλα στη ζωή και από ό,τι φάνηκε πήγε καλά το ματς και παίξαμε για τη μνήμη του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x