Nations League

Γιαννούλης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θα βγούμε πιο δυνατοί από τον αποκλεισμό, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε»

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νέα αρχή της Εθνικής, τον πόθο της επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση και την επιθυμία του για παραμονή του στο εξωτερικό σε συλλογικό επίπεδο.

Το στίγμα του για τη νέα εποχή της Εθνικής έδωσε ο Δημήτρης Γιαννούλης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της, η γαλανόλευκη ρίχνεται το Σάββατο (7/9, 21:45) στη «μάχη» του Nations League, υποδεχόμενη τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Έχουμε καινούργιο προπονητή, κυνηγάμε τον στόχο του Nations League αυτή την στιγμή. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί μέσα από αυτή τη διοργάνωση, μπορούμε να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία για το Μουντιάλ του 2026, όπως συνέβη με τα playoffs του Euro», επεσήμανε στον Σωτήρη Ταμπάκο ο 28χρονος μπακ, αλλά και: «Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής, που ξέρει πολύ καλά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, είναι αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε την πρόκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά».

Γιαννούλης-bwinΣΠΟΡ FM: «Θα βγούμε πιο δυνατοί απ’ τον αποκλεισμό»

«Βλέποντας το Euro από την τηλεόραση, ήταν ακόμη πιο δύσκολο για εμάς διότι ξέραμε πόσο κοντά φτάσαμε… Με τη συνολική εικόνα που δείξαμε στην πορεία μας μέχρι τα μπαράζ, πιστεύω ότι αξίζαμε να προκριθούμε στην τελική φάση. Βεβαίως, η ζωή δεν σταματά εκεί. Ήταν μια αποτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα μας βγάλει πιο δυνατούς. Τώρα ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση», ανέφερε επίσης ο νέος άσος της Άουγκσμπουργκ.

Το καλοκαίρι το όνομά του «έπαιξε» για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι ο στόχος του ήταν να συνεχίσει στο εξωτερικό. «Ευχαριστώ όλες τις ελληνικές ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον και ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου, αλλά η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στο εξωτερικό», τόνισε ο Γιαννούλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σωτήρη Ταμπάκο
Είναι μια νέα αρχή για την Εθνική ομάδα στο Nations League με προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πως βλέπεις την επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; Υπάρχει προσμονή;
«Πάντα είναι μεγάλη χαρά όταν έρχεσαι στην Εθνική ομάδα, πρόκειται για μέγιστη τιμή. Έχουμε καινούργιο προπονητή, κυνηγάμε τον στόχο του Nations League αυτή την στιγμή. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί μέσα από αυτή τη διοργάνωση, μπορούμε να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία για το Μουντιάλ του 2026, όπως συνέβη με τα playoffs του Euro. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το Nations League. Είναι μια σημαντική διοργάνωση. Ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια με Φινλανδία και Ιρλανδία».

Δημήτρη, τι δεν πήγε καλά στο ματς με τη Γεωργία και δεν ήρθε η πρόκριση στο Euro της Γερμανίας; Τι συμπεράσματα βγαίνουν, τι είπατε μεταξύ σας οι ποδοσφαιριστές;
«Ναι μιλήσαμε. Είχαμε την ευκαιρία στα φιλικά του Ιουνίου να βρεθούμε ξανά και να συζητήσουμε. Σίγουρα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Βλέποντας το Euro από την τηλεόραση, ήταν ακόμη πιο δύσκολο για εμάς διότι ξέραμε πόσο κοντά φτάσαμε… Με τη συνολική εικόνα που δείξαμε στην πορεία μας μέχρι τα μπαράζ, πιστεύω ότι αξίζαμε να προκριθούμε στην τελική φάση. Βεβαίως, η ζωή δεν σταματά εκεί. Ήταν μια αποτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα μας βγάλει πιο δυνατούς. Τώρα ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει από την παρουσία του νέου προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς;
«Είμαι πολύ αισιόδοξος, όπως ο καθένας που βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής, που ξέρει πολύ καλά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, είναι αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε την πρόκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά».

Γιαννούλης-bwinΣΠΟΡ FM: «Θα βγούμε πιο δυνατοί απ’ τον αποκλεισμό»

Σε ποια σημεία του παιχνιδιού μας πιστεύεις θα παρουσιαστούμε καλύτεροι;
«Καταρχάς θέλω να πω ότι μας ταιριάζουν τα δύσκολα. Η Εθνική ομάδα έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα ματς είναι ακόμα καλύτερη. Ένα θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι, όπως αυτό με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, δεν εξελίχθηκε καλά για μας. Πλέον, είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες αναμετρήσεις με Φινλανδία και Ιρλανδία. Εάν δουλέψουμε ομαδικά, κυρίως για το γκολ, νομίζω θα έρθουν οι επιτυχίες».

Είναι σημαντικό για τον νέο προπονητή ότι υπάρχει εδώ και μια τετραετία ένας βασικός κορμός στην ομάδα;
«Σίγουρα είναι σημαντικό για τον προπονητή. Από εκεί και πέρα, κάθε παιδί που εντάσσεται στο ρόστερ, όπως τώρα ο Χρήστος Ζαφείρης, έρχεται αποφασισμένος να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Σίγουρα, θα δώσει κάτι καινούργιο. Συνεπώς, και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι και ο προπονητής θα κάνει την κατάλληλη διαχείριση του ρόστερ».

Είσαι από τα βασικά στελέχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με πορεία στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, αγωνιζόμενος στη Νόριτς. Πλέον συνεχίζεις την καριέρα σου στην Bundesliga και την Άουγκμπουργκ. Νιώθεις ότι έχεις ανέβει επίπεδο με την παρουσία σου στην Ευρώπη;
«Εννοείται πως νιώθω πιο έτοιμος. Με την απόφασή μου να πάω στη Γερμανία, θα προσθέσω κι άλλες εμπειρίες και πιστεύω ότι έχω ακόμη περιθώρια να εξελιχθώ. Θέλω να έχω την υγεία μου προκειμένου να συνεχίσω να προσφέρω στην Εθνική ομάδα και να πετύχουμε επιτέλους πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Η εξέλιξή που έχεις αγωνιστικά είναι μεγάλη και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου είναι η ισορροπία που δείχνεις στο γήπεδο αμυντικά και επιθετικά…
«Να πω την αλήθεια, αυτό είναι κάτι που το βελτίωσα, πηγαίνοντας στην Αγγλία και τη Νόριτς. Κατάλαβα ότι σε αυτό το επίπεδο, δεν είναι εύκολο για ένα αριστερό μπακ να κάνει μόνο επίθεση γιατί υπάρχουν πολλοί χώροι. Όπως είπα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Το καλοκαίρι έπαιξε αρκετά το όνομά σου για τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τελικά συνεχίζεις να αγωνίζεσαι στο εξωτερικό. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
«Είναι αυτό που είχα πει από την αρχή. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να συνεχίσω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όταν ήρθε η πρόταση της Άουγκσμπουργκ δεν το σκέφτηκα πολύ. Είναι μια πρόκληση για μένα η Bundesliga. Στην πραγματικότητα, δεν είχα ως προτεραιότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα παρότι υπήρχαν προτάσεις. Ευχαριστώ όλες τις ελληνικές ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον και ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου, αλλά η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στο εξωτερικό».
Γιαννούλης-bwinΣΠΟΡ FM: «Θα βγούμε πιο δυνατοί απ’ τον αποκλεισμό»

Κλείνοντας αυτή τη συζήτηση, τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο ενόψει των αγώνων στο Nations League;
«Να τους ευχαριστήσουμε για την στήριξη που μας έχουν δείξει μέχρι τώρα και ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε στο πλευρό μας και στα προσεχή παιχνίδια. Με τον κόσμο στο γήπεδο, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x