Κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΟ, έχεις ξανά ηγέτη: Τον Νίνη!

Το πόσο έλειψε στον Παναθηναϊκό υπενθύμισε ο Σωτήρης Νίνης! Ο διεθνής χαφ ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ομόρφυνε το παιχνίδι των πρασίνων και τους οδήγησε (γκολ-ασίστ) στο άνετο 3-0 με τον Λεβαδειακό.

Έπαιξε για πρώτη φορά ύστερα από ένα μήνα και έδειξε πόσο απαραίτητος είναι σ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Με τον Σωτήρη Νίνη, λοιπόν, να ‘χει γκολ (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος), να ‘χει ασίστ (στο δεύτερο γκολ του Ταυλαρίδη) και να οργανώνει εξαιρετικά, οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 3-0 του Λεβαδειακού και ξεκίνησαν ιδανικά στο Κύπελλο.

Μεστή εμφάνιση από την… αλλαγμένη ομάδα του Αναστασίου, που έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στην Τούμπα και ενόψει ντέρμπι με την ΑΕΚ. Καλός ο Μαρινάκης, επέστρεψε ο θετικός αμυντικά Βέμερ, «συμπαθητικός» Λουντ, ντεμπούτο για τον μικρό Λάμπρου και… γκολάρα Κλωναρίδη που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Παναθηναϊκός 3 (3-0)
Παναχαϊκή 1 (1-1)
Κέρκυρα 1 (1-1)
Λεβαδειακός 0 (0-3)

Το ματς

Αφεντικό με το καλημέρα της αναμέτρησης ήταν ο Παναθηναϊκός. Με… συμπαθητική κυκλοφορία –λόγω Νίνη που άνοιγε και έσπαγε ωραία την μπάλα- και διάθεση να «πνίξει» τον Λεβαδειακό, η ομάδα του Αναστασίου κυνήγησε από νωρίς το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και την «μουρμούρα» της εξέδρας (που είχε αρχίσει από τα πρώτα λεπτά να φωνάζει σύνθημα-μήνυμα). Η υπεροχή του τριφυλλιού παραλίγο να μετουσιωθεί σε γκολ, ωστόσο το ωραίο σουτ του Πράνιτς (μετά από όμορφη ενέργεια και… στρώσιμο του Λουντ) σταμάτησε στο δοκάρι των παντελώς ακίνδυνων Βοιωτών.

inner

Κι εκεί που ο Νίνης έψαχνε τρόπους να βάλει σε θέση ισχύος τους γηπεδούχους (με τον Μαρινάκη να ‘ναι εξίσου καλός και με… μπασίματα), τελικά τα κατάφερε στο… άψε-σβήσε. Κερδίζοντας πέναλτι από τον Τριποτσέρη και εκτελώντας τον Λεβαδειακό για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο 24’ και «σερβίροντας» (σε εκτέλεση φάουλ) δύο λεπτά αργότερα στον Ταυλαρίδη ο οποίος με όμορφη κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του τριφυλλιού! Εύκολα και γρήγορα ο Παναθηναϊκός είχε αυτό που ζητούσε από το αποψινό ματς. Ο Νίνης όμως συνέχιζε να… ηγείται και να ομορφαίνει το παιχνίδι των πρασίνων. Κι αν οι Πέτριτς-Κλωναρίδης ήταν σε καλύτερη κατάσταση και εκμεταλλεύονταν τα ωραία ανοίγματα του συμπαίκτη τους, τότε ίσως το τριφύλλι να ‘χε δημιουργήσει κι άλλους σοβαρούς κινδύνους, την ώρα που ο Κοτσόλης επενέβη μόλις μια φορά σε μακρινό σουτ του Ρομέου.

inner

Ο Νίνης ήταν εντυπωσιακός στα δημιουργικά του καθήκοντα και παραλίγο να «φορτσάρει» και εκτελεστικά, αν η κοντινή κεφαλιά του είχε βρει εστία κι όχι στην εξωτερικά πλευρά της. Ο διεθνής χαφ επιβεβαίωνε πως… βλέπει γήπεδο όσο λίγοι, άνοιγε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαιρετικά, πότε στα αριστερά, πότε στα δεξιά, με την ομάδα του βέβαια να ρίχνει ρυθμό όσο περνούσε η ώρα… (και τους υπόλοιπους επιθετικογενείς παίκτες να μην βοηθούν). Κι ο Λεβαδειακός (άτολμος κι ακίνδυνος ως τότε) εκεί θέλησε να πατήσει, κερδίζοντας μέτρα και αγγίζοντας το γκολ, όμως ο Κοτσόλης με εντυπωσιακό τρόπο είπε «όχι» στη βολίδα του Μαχαίρα (66’), κρατώντας το 2-0.

inner

Λίγο-πολύ το τελευταίο 20λεπτο είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με την εξέδρα να ασχολείται περισσότερο με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ και τον… Ολυμπιακό. Ο Αναστασίου έριξε στο ματς Βέμερ, Λάμπρου και Καλτσά, με τον πρώτο να δείχνει καλά σημάδια στο αμυντικό κομμάτι, τον δεύτερο να μην βγάζει τρακ απ’ το ντεμπούτο του και τον τρίτο να μην προλαβαίνει να μπει στο «πνεύμα» του αγώνα. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε για… σβήσιμο, ήρθε ο Κλωναρίδης (που ως τότε δεν ήταν καλός και τραυματίστηκε στη φάση του γκολ) να πιάσει τρομερό σουτ από μακριά και να «εκτελέσει» τον Βερέμκο για το τελικό και άνετο 3-0 που έδωσε… ηρεμία στον Παναθηναϊκό.




Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0 (Κύπελλο Ελλάδας) από kokoretsi

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Μαρινάκης (57’ Βέμερ), Λαγός, Λουντ (70’ Καλτσάς), Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (79’ Λάμπρου)

Λεβαδειακός: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας (76’ Ντομοβτσίσκι), Μάγκας, Μίνγκα, Ρομέου (57’ Γιάχιτς), Θέος, Μάρκοβιτς (57’ Μανωλάς), Χατζηλάμπρος, Έντουιν, Μουλόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x