Κύπελλο Ελλάδας

Ολική ανατροπή στη Λιβαδειά και πρόκριση με πρωταγωνιστή Μπάκου για τον Ατρόμητο!

Ο Ατρόμητος ήταν με την πλάτη στον τοίχο για 77' λεπτά στη Λιβαδειά, όμως με δυο γκολ του Μπάκου σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου (1-2)!

Ανατροπή από τα... αστέρια και πρόκριση για τον Ατρόμητο μέσα στη Βοιωτία!

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Λεβαδειακό στο 12' με το γκολ του Γιαννιώτα, χάρη σε πανέξυπνη κομπίνα, ωστόσο οι αλλαγές του Ουρουγουανού τεχνικού και η... εκτελεστική δεινότητα του Μπάκου, χάρισαν στους Περιστεριώτες το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson!

Από ένα ημίχρονο για τις δυο ομάδες, με τον Λεβαδειακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει το ματς στο 25' με δοκάρι του Ζίνι, αλλά και στο 74' με τον Μπάλτσι. Στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό η επόμενη αναμέτρηση για τον Ατρόμητο, στην Τρίπολη για δύσκολο ματς με τον Asteras Aktor πάει ο Λεβαδειακός.



Στο μυαλό των κόουτς:

Mε ροτέισον, αλλά και αρκετούς εν δυνάμει βασικούς ποδοσφαιριστές παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Γκαραβέλης στην εστία με τους Λιάγκα, Κάτρη, Κωστή και Μορέιρα στην άμυνα. Λαμαράνα, Τσόκαϊ και Κάσσος η τριάδα στα χαφ, ενώ στην επίθεση ήταν οι Γιαννιώτας, Ζίνι και Όζμπολντ.

Στην αντίπερα όχθη ο Πάμπλο Γκαρσία, δεδομένης της απουσίας του Καρλίτος, δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, με Τσακμάκη, Σταυρόπουλο, Μανσούρ και Αθανασίου στα μετόπισθεν. Ο Έντερ με Καραμάνη, Καλοσκάμη, αλλά και τους Μίχορλ, Βρακά, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φαν Βέερτ.

To ματς:

«Εκρηκτική» εκκίνηση στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό να χάνει μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Γιαννιώτας έκανε το σλάλομ από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κοσέλεφ απομάκρυνε εντυπωσιακά!

H απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 5' όταν ο Βρακάς, έκανε όμορφη κίνηση στον άξονα, προχώρησε και πλάσαρε, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλα! Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν ο Αθανασίου εκτέλεσε, ο Μανσούρ έκανε τρομερό άλμα και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ.

Με τη συμπλήρωση 12 λεπτών στο ματς οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσόκαϊ εκτέλεσε κόρνερ με πάσα, ο Κωστή πήγε προς την μπάλα και την έστρωσε στον Γιαννιώτα ο οποίος με δυνατό σουτ σκόραρε για το 1-0!



Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε περισσότερη διάθεση στο πρώτο μέρος και στο 25' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0! Πολύ καλός συνδυασμός του Ζίνι με τον Κωστή, ο Ανγκολέζος έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κοσέλεφ.



Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 34' κατέγραψε τελική προσπάθεια. Ο Αθανασίου έκανε έκανε τη σέντρα, ο Λιάγκας απομάκρυνε ο Μίχορλ πήρε την μπάλα και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές ενόψει του δευτέρου μέρους με τον Νίκο Παπαδόπουλο να αντικαθιστά τον, εξαιρετικό στο πρώτο 45λεπτο, Μορέιρα, με τον Τσάπρα, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Κίνι, Μπάκου και Τσιγγάρα να περνούν στο ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε από την πλευρά του Ατρομήτου. Ο Μίχορλ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσακμάκη πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Γκαραβέλη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.



Ο Νίκος Παπαδόπουλος, οπισθοχώρησε αρκετά την ομάδα του με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει μέτρα και να προσπαθεί να απειλήσει. Η μεγαλύτερη του στιγμή ήρθε στο 71' από στατική φάση. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπάκου έκανε την κίνηση και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά.

Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι, δημιούργησαν την καλύτερη στιγμή του στο ματς. Ήταν το 74ο λεπτό όταν οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0 με όμορφο συνδυασμό με τον Τσόκαϊ να βρίσκει κάθετα τον Γιαννιώτα, αυτός αμέσως στον Μπάλτσι με υπέροχο τρίγωνο, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά ο Τσιγγάρας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έδιωξε στη γραμμή.

Αυτή η φάση ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, αφού ο Ατρόμητος μέσα σε τρία λεπτά έφερε... τούμπα το ματς! Αρχικά στο 77' οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα με τον Γιουμπιτάνα να βρίσκει τον Μπάκου στα δεξιά της περιοχής και αυτός με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-1!



Πριν καν οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι είχε συμβεί, ήρθε η ολική ανατροπή! Ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Αθανασίου να κάνει το γύρισμα εκεί όπου ο Μπάκου βρέθηκε αφύλακτος και πλάσαρε για το 1-2 το οποίο έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης.



MVP: Κανείς άλλος πέραν του Μπάκου δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης! Ο Γερμανός, ήρθε από τον πάγκο και πέραν του ότι πρόσθεσε ενέργεια στο παιχνίδι των Περιστεριωτών, σκόραρε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα γκολ της ανατροπής!

Oι ενδεκάδες του ματς:

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Μορέιρα (46' Τσάπρας), Λιάγκας, Κάτρης, Κωστή, Λαμαράνα (85' Πλέγας), Τσόκαϊ, Κάσσος, Γιαννιώτας, Ζίνι (71' Ρόμο), Όζμπολτ (63' Μπάλτσι)

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Μανσούρ (46' Κίνι), Αθανασίου, Γκονθάλεθ, Καραμάνης (46' Τσιγγάρας), Καλοσκάμης (46' Μπάκου), Μίχορλ (61' Ουάρντα), Βρακάς (61' Γιουμπιτάνα), Φαν Βέερτ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x