Κύπελλο Ελλάδας

Έτσι… σκοτώνει ο Ναπολεόνι!

Στον τόπο άφησε ο Στέφανο Ναπολεόνι τον Πλατανιά! Ένα γκολ του Ιταλού στις καθυστερήσεις λύτρωσε τον Ατρόμητο και υπογράφοντας μεγάλη ανατροπή (2-1), χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Γκολ και φύγαμε για τους «8». Ένα τέρμα του Ναπολεόνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) για τον Ατρόμητο και του έδωσε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον μαχητικότατο Πλατανιά που λύγισε στο τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 34’ με πολύ ωραίο γκολ του Ράμος, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα, ο Μπίτολο με κοντινή κεφαλιά είχε ισοφαρίσει και είχε βάλει τους γηπεδούχους ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στην επανάληψη οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να κλειδώσουν το ματς, δεν πέτυχαν κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να το καταφέρουν αυτό οι γηπεδούχοι με τον Ναπολεόνι στο 90+1’ και να πάρουν μεγάλη πρόκριση για το προημιτελικά.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό, δεν είχε φάσεις, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο ο Πλατανιάς που έπαιζε αρκετά αμυντικά, κατάφερα να παγώσει το γήπεδο του Περιστερίου. Γι’ αυτό, έφταιγε ο Ράμος, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής, την κουβάλησε αρκετά και εν τέλει την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ.

Τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων κράτησαν, όμως, έξι λεπτά αφού έπειτα από κόρνερ του Ούμπιδες, ο Λε Ταλέκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Μπίτολο, εκτέλεσε με τον ίδιο τρόπο από κοντά τον Κοκκαλά. Αυτό το γκολ έβαλε ξανά τον Ατρόμητο στο ματς και στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στην επανάληψη, ο Πλατανιάς μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε, δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εντυπωσιακό Μπάρκα, ο οποίος έβγαλε με δυσκολία τα σουτ του Αποστολόπουλου και του Ράμος. Στο 64’, ο Ναπολεόνι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μπανανά και όπως φάνηκε από το ριπλέι είχε δίκιο, αφού ο κεντρικός αμυντικός του Πλατανιά έδιωξε τη μπάλα αντικανονικά.

Στο 71’ οι Περιστεριώτες είχαν τεράστια ευκαιρία να γυρίσουν το ματς και να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση, αλλά έπειτα από φάουλ του Πίτου Γκαρσία, ο Φυτανίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Λε Ταλέκ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Μπανανά προσπάθησε να τη διώξει και αυτή κτύπησε πάνω στον Λαζαρίδη και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε να μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι που ήρθε το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρομήτου και αφού οι γηπεδούχοι γλύτωσαν το γκολ, βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Λε Ταλέκ πήρε τη μπάλα, πέρασε τον Κοκκαλά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ναπολεόνι, ο οποίος δεν αστόχησε προ κενής εστίας και έδωσε στην ομάδα του μια σπουδαία πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας):
Μπάρκας, Κιβρακίδης (74’ Μ. Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας (60’ Πίτου Γκαρσία), Λημνιός (46’ Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Κοντοές, Μπαστακός.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Δημήτρης, Βάντερσον, Μουνάφο, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος (74’ Ανγκούλο), Μενδρινός (67’ Ντίνας), Γουνδουλάκης (81’ Στανισάβλιεβιτς), Ράμος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασωτάκης, Σκουλουδάκης, Ιτούα, Μιλούνοβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος

ΓΗΠΕΔΟ:
Περιστερίου

έτσι παρακολουθήσατε την αναμέτρηση μέσω του control room του sport-fm.gr



Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x