Κύπελλο Ελλάδας

Ίδρωσε, αλλά απέκλεισε στα πέναλτι τον Διαγόρα η Athens Kallithea

Ο Διαγόρας μπλόκαρε για 120 λεπτά (0-0) την Athens Kallithea, η οποία όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επικρατώντας με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα… χρειάστηκε στη Ρόδο, αλλά προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson η Athens Kallithea!

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι είχε την υπεροχή με την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την πολύ σωστά οργανωμένη άμυνα του Διαγόρα, έμεινε στο ισόπαλο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, ενώ χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (4-3) για να εξασφαλίσει της παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διαγόρας-Athens Kallithea 0-0 3-4 στα πέναλτι

Το ματς:

Η Athens Kallithea είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του ματς, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ. Στο 16’ και μετά από συνεργασία Βαλμπουενά με Βασιλίγιαννη, ο Εντιαγέ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας. Στο 39’ ο Σαπουντζής πλάσαρε σωστά τον Γκέλιο μετά από κάθετη πάσα του Λιούμη, αλλά το γκολ για το προβάδισμα του Διαγόρα να ακυρώνεται για οφσάιντ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ένα γυριστό του Βαλμπουενά μετά από σέντρα του Βασιλόγιαννη, έφυγε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι, έχοντας όμως… φλύαρη κατοχή της μπάλας.Στο 52’ ο Τσιλιγγίρης μπλόκαρε μια κεφαλιά του Λουκίνα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 61’ ο Σοΐρι πάτησε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά πλάσαρε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν και η πίεση της Athens Kallithea, με τον Τσιλιγγίρη να σώζει την ομάδα του αποκρούοντας με μεγάλη δυσκολία ένα τελείωμα του Ουλντρίκις, ενώ είχε απάντηση και σε μακρινό σουτ του Τζιάνι, στο 90’+3’.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, με την ομάδα της Καλλιθέας να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 100’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεμέτριους και αδράνεια στην άμυνα του Διαγόρα, ο Εντιαγέ σούταρε και ο Ουλντρίκις δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά με τακουνάκι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι απείλησαν με μια σέντρα-σουτ του Παπαδόπουλου να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκέλιου, ο Τσιλιγγίρης σταμάτησε τον Τζιάνι στο 118’ και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.



Εκεί, ο Τσιλιγγίρης απέκρουσε εντυπωσιακά το πρώτο πέναλτι της Athens Kallithea, από τον Ματίγια, οι Δημητρίου, Μανωλάκης, σκόραραν για τους γηπεδούχους, αλλά ο Γκέλιος απέκτουσε το πέναλτι του Μανιά, πριν ο Ουλντρίκις ισοφαρίσει σε 2-2. Τσιαντούλας και Τζιάνι διαμόρφωσαν το 3-3, ο Γκέλιος απέκρουσε την προσπάθεια του Παπαδόπουλου και ο Μερκάτι ευστόχησε, για το 4-3 και την πρόκριση της Athens Kallithea!



Διαγόρας (Θωμάς Γράφας): Τσιλιγγίρης, Κατσουλίδης (53’Νικόλης), Δημητρίου, Σταματούλλας, Μανωλάκης, Γαρουφαλιάς (58’ Τσιαντούλας), Μπρέγκου (98’Δημόπουλος), Σαπουντζής (73’ Αγκουάρδο), Κοκκίνης, Άντο (58’ Παπαδόπουλος), Λιούμης (73’ Μανιάς)

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Γκέλιος, Ρομαό, Σοΐρι (68’ Τζιάνι), Ματίγιεβιτς, Τσιβελεκίδης (81’ Χάνουσεκ), Καινούργιος, Ματίγια, Ν’ Ντιαγέ, Βασιλόγιαννης (81’ Νίκολιτς), Βαλμπουενά (68’ Ουλντρίκις), Λουκίνας (88’ Ντεμέτριους).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x