Στο 0-0 έμειναν οι Άρης και Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.
Οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν την αντίδραση που έψαχναν, μπλέκουν σε ό, τι έχει να κάνει με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο κρατούν και τα θετικά εν όψει της συνέχειας. Ταυτόχρονα, βέβαια, πρέπει να βρουν λύση και στις αγωνιστικές ανορθογραφίες που παρουσίασαν.
Από την άλλη, η ομάδα της Φθιώτιδας ισορρόπησε αρκετά το... πράγμα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δει τους αντίπαλούς της να της απενεργοποιούν τα δυνατά της «χαρτιά» σε επίπεδο προσώπων.
Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:
-Δεν αξιοποίησε το εξαιρετικό του πρώτο ημίχρονο ο Άρης, αλλά μπορεί να κρατήσει τα θετικά στοιχεία:
Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στο προηγούμενο ματς τους, εκείνο με τον Απόλλωνα. Το κυριότερο πρόβλημα είχε να κάνει με την έλλειψη δημιουργίας, μιας και οι αντίπαλοί τους τους είχαν κλείσει… αριστουργηματικά με την τριάδα στον χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά, φάνηκαν αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις από τα πρώτα λεπτά του επόμενου παιχνιδιού τους.
Η πίεση ψηλά οδηγούσε σε αρκετές ανακτήσεις, με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα, να εκμεταλλεύονται τα θέματα των φιλοξενούμενων στα μεσοδιαστήματα, με αποτέλεσμα να βγάζουν πολλές φάσεις κυρίως με άμεσο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερες εξ αυτών δεν ήταν οι κλασικές, καθώς πραγματοποιήθηκαν με σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο όπως και να έχει οι έντεκα τελικές στο πρώτο ημίχρονο (οι πέντε στον στόχο) έναντι καμίας της Λαμίας «μιλούν» από μόνες τους. Μπορεί και πρέπει να κρατήσει αυτά τα στοιχεία ο Άρης και να χτίσει πάνω τους.
-Βρήκε κι άλλους πρωταγωνιστές:
Λαμβάνοντας υπόψη και πάλι την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, ο Άρης κρατά από το παιχνίδι με τη Λαμία και την εμφάνιση του Μανσίνι. Απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» η ομάδα του Άκη Μάτζιου τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Γκάμα.
Κόντρα στη Λαμία βγήκαν μπροστά κι άλλοι παίκτες, κυρίως όμως ο Αργεντινοϊταλός άσος, ο οποίος βοήθησε πολύ με το πρέσινγκ του και τις κινήσεις του στον χώρο. Φάνηκε να μπορεί να προσφέρει περισσότερο στα άκρα, παρά στην κορυφή της επίθεσης όπου χρησιμοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (15/1) ελέω της απουσίας του Καμαρά.
-Το πρόβλημα στο «κουτί» και η εμφανής απουσία του Καμαρά:
Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση. Όταν μια ομάδα δημιουργεί τόσες τελικές και δεν σκοράρει, κάτι φταίει. Ο Άρης πρέπει να φέρνει περισσότερο την μπάλα μέσα στο «κουτί» αλλά ταυτόχρονα να γίνει και πιο κυνικός.
Η απουσία του βασικού του στράικερ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος συνεισφέρει και σ' άλλους τομείς πέρα από το γκολ, ήταν εμφανής. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάνος βοήθησε σε αρκετά σημεία, κυρίως σε επίπεδο ανάπτυξης.
-Το αμυντικό σουλούπωμα της Λαμίας και οι πολλές διακοπές… κόπασαν την καταιγίδα:
Αναμφισβήτητα, οι εικόνες του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου αποτελούν αυτό που λέμε τη… μέρα με τη νύχτα. Η καθίζηση του Άρη στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εμφανής. Κάτι που οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες.
Καταρχάς, στην καλύτερη αμυντική οργάνωση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο (έδωσαν βάρος στην κάλυψη των μεσοδιαστημάτων και στα ντουμπλαρίσματα). Από εκεί και πέρα, έπαιξαν τον ρόλο τους στο πάγωμα του ρυθμού και οι διακοπές λόγω τραυματισμών, αρχικά του Κουέστα κι εν συνεχεία του Ντένις.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πιστωθεί έξτρα… credit στον Σαράνοφ. Εξαιρετικός και απόψε ο Σέρβος πορτιέρε, ο οποίος κράτησε σε πολλές περιπτώσεις το «μηδέν».
-Οι «απενεργοποιημένοι» Ρόμανιτς και Τάιρον:
Η Λαμία είναι από τις ομάδες που μπορούν να υποστηρίζουν ότι τους αδικεί η βαθμολογική τους θέση στο πρωτάθλημα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίο -βάσει εμφανίσεων- θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερους πόντους. Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι το κλαμπ της Φθιώτιδας βασίζει πολλά σε συγκεκριμένους παίκτες. Σε ό, τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, εξαρτάται άμεσα καταρχάς από τον Ρόμανιτς κι εν συνεχεία από τον Τάιρον. Αμφότεροι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι από τον Άρη, κάτι που εξηγεί εν πολλοίς και τις ελάχιστες φάσεις των φιλοξενούμενων. Γενικότερα, οι Θεσσαλονικείς ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και δεν επέτρεπαν στη Λαμία να κρατήσει πολλή μπάλα, πόσω μάλλον να βρει διαδρόμους και να αξιοποιήσει τα δυνατά της «χαρτιά».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.