Γενικά

Η FIFA πληρώνει ενοίκιο 8.370 για το πολυτελές διαμέρισμα του προέδρου Τζάνι Ινφαντίνο

Είδηση που προκάλεσε σάλο για το πόσο κοστίζει η διαμονή του προέδρου Τζάνι Ινφαντίνο στην FIFA.

Nέο «σκάνδαλο» από την FIFA. H ελβετική εφημερίδα «Blick» έκανε την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος Τζάνι Ινφαντίνο διαμένει σε πολυτελές διαμέρισμα με θέα στη λίμνη Ζουγκ, με μηνιαίο ενοίκιο 8.370 ευρώ, που πληρώνει εξ ολοκλήρου η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της FIFA έλαβε ως μισθό 4,137 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4,35 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 1,74 εκατομμυρίων ευρώ σε μπόνους) το 2023 σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της FIFA. Παρά το πολύ υψηλό του εισόδημα, ωστόσο, ο 54χρονος Ιταλοελβετός δεν πληρώνει το κόστος διαμονής του, το οποίο επιβαρύνει το ταμείο της FIFA.

Σύμφωνα με τη «Blick», το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού και τον επικεφαλής δικηγόρο της FIFA, ο οποίος αναφέρει ότι όλες οι αμοιβές του προέδρου της ρυθμίζονται με σύμβαση και ορίζονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή. «Αυτό αντιστοιχεί στο τυπικό πακέτο αποδοχών για στελέχη υψηλού επιπέδου σε πολλούς οργανισμούς στην Ελβετία», εξήγησε ένας εκπρόσωπος.

Τον Νοέμβριο του 2022, η «SonntagsZeitung» είχε ήδη αναφέρει ότι ο πρόεδρος της FIFA, ο οποίος έχει επίσης καταλύματα στο Κατάρ, είχε μετακομίσει από το Κουσνάχτ στο Ζουγκ, κάτι που του επέτρεψε να μειώσει στο μισό τους φόρους του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x