Europa League

Πουρζιτίδης στο sport-fm.gr για το ΠΑΟΚ-Πλζεν: «Να προσέξει τον φορ τους και να τη ''χτυπήσει'' στο τρανζίσιον»

Ο Μάριος Πουρζιτίδης αντιμετώπισε φέτος τη Βικτόρια Πλζεν ως μέλος της Σλόβαν Λίμπερετς και εξηγεί στο sport-fm τι… δουλεύει και τι όχι στην προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ για το Europa League.

Το sport-fm.gr άκουσε από τα κατάλληλα χείλη όσα θα πρέπει να γνωρίζει ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό κοινό για την κατάσταση στη Βικτόρια Πλζεν, ενόψει της αναμέτρησης του «δικεφάλου του βορρά» με την ομάδα της Τσεχίας στη League Phase του Europa League.

Ο Μάριος Πουρζιτίδης, έχοντας βρεθεί πλέον για μια τετραετία στη Σλόβαν Λίμπερετς αντιμετώπισε την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου μόλις πριν από λίγο καιρό για το πρωτάθλημα (1-1). Ο 25χρονος αμυντικός αντιλήφθηκε ποια είναι η δύναμη της Βικτόρια μεσοεπιθετικά, αλλά και πότε προκαλούνται κενά, από τα οποία ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να της προκαλέσει ζημιά. «Κι εμείς θα μπορούσαμε να την έχουμε κερδίσει, αλλά είχε αφήσει πολλά κορμιά πίσω…» είπε.

Διαβάστε τη συνέντευξή του Μάριου Πουρζιτίδη στο sport-fm.gr:

Αρχικά πες μας πώς είναι αυτά τα χρόνια της δικής σου ωριμότητας, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο, όσο και σε ποδοσφαιρικό, στην Τσεχία…

«Όπως το λες είναι, ένιωσα κι εγώ ότι ωρίμασα πολύ. Έτσι το ένιωσα. Μπορώ να πω ότι στην αρχή ήταν δύσκολα μέχρι να βρω τα πατήματά μου. Πάντα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά είμαι πλέον στην Τσεχία τέσσερα χρόνια και είμαι καλύτερα απ’ ό,τι θα ήμουν στην Ελλάδα. Εκεί ένιωθα ότι δεν υποστηρίζουν τους νεαρούς και εδώ μου έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες».



Πώς προέκυψε όλο αυτό με τη Λίμπερετς και πως στέριωσες εκεί κι έχεις μείνει πλέον τόσα χρόνια;

«Είχα μείνει χωρίς ομάδα το καλοκαίρι του 2020, επί κορονοϊού, γιατί τότε είχαμε μείνει ελεύθεροι αυτόματα από τον Πλατανιά λόγω καταστάσεων. Ήθελαν στην ομάδα παιδιά που να μιλούν και τη γλώσσα και με βοήθησε το γεγονός πως μιλάω και τσέχικα λόγω καταγωγής, αφού η Τσεχία είναι η γενέτειρα της μητέρας μου».

Παίξατε φέτος με την Βικτόρια Πλζεν, τι εντύπωση σου άφησε;

«Μπορούσαμε να κερδίσουμε σίγουρα… Την ξέρω καλά ως ομάδα και τους παίκτες της, αφού έχω υπάρξει και συμπαίκτης με ορισμένους. Δεν είναι πολύ… ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι πολύ απλό αυτό που παίζουν και η αλήθεια είναι πως πετυχαίνουν αυτό που θέλουν. Δηλαδή να παίρνουν τη νίκη χωρίς να έχουν παρουσιάσει καλή εικόνα στο γήπεδο».



Ποια είναι εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Βικτόρια και πού θα μπορούσε να τη «χτυπήσει»;

«Το δυνατό σημείο τους είναι στο ψηλό παιχνίδι, ο Βάσουλιν είναι πολύ καλός σε αυτό. Φέτος πήρε μεταγραφή στη Βικτόρια. Και πέρυσι είχαν τον Χόρι που έχει πάει στη Σλάβια Πράγας.

Ο φορ προσπαθεί να πάρει την πρώτη μπαλιά κάθε φορά και οι γύρω του τις δεύτερες μπαλιές ώστε να βγουν μπροστά. Ο Σουλτς είναι ο παίκτης κλειδί με τον Κάλβαχ και τον Τσερβ που ήταν πέρυσι σε εμάς. Έχουν ποιοτικό κέντρο. Παίζουν δυνατά και τρέχουν.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στην αδυναμία τους, νομίζω πως είναι όταν χάσουν την κατοχή. Δεν έχουν σωστό αμυντικό τρανζίσιον, μπορεί κάποιος να τους χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εμείς παίζαμε απέναντι σε πολυπληθή άμυνα και δυσκολευόμασταν να φτάσουμε στην περιοχή τους»
.



Η Σλόβαν Λίμπερετς τι χρειάζεται να κοιτάξει και να βελτιώσει για να καταφέρει να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικά τώρα που υπάρχει και το Conference League; Εσύ πρόλαβες κι έπαιξες μόλις ένα ματς στο Europa League…

«Άσε μη μου το θυμίζεις αυτό με το 5-0 που χάσαμε (γέλια)! Τότε που παίζαμε Europa League, η ομάδα ήταν πιο έμπειρη και είχε παίκτες που με την ηλικία τους ήξεραν να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Εδώ όμως, τα τελευταία χρόνια, στηρίζουν τους μικρούς και γι’ αυτό ήρθα κι εγώ. Δεν έχουμε τόσο την εμπειρία για τις καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, όπως να κρατήσουμε κάποια φορά το προβάδισμα και να μην δεχθούμε γκολ για να πάρουμε το αποτέλεσμα…».

Επί προσωπικού, τι περιμένεις, τι σκέφτεσαι ενόψει καλοκαιριού που μένει ελεύθερος και που θα ήθελες να σε βρει η νέα σεζόν;

«Νιώθω έτοιμος να πάω σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και ν’ ανέβω επίπεδο, να κάνω το επόμενο βήμα μετά την Τσεχία. Και πέρυσι υπήρχε πρόταση για να φύγω, αλλά δεν με άφησε η ομάδα, με ήθελαν εδώ. Δεν έκανα λάθος που παρέμεινα, γιατί θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω ακόμα περισσότερο φέτος. Το μυαλό μου είναι στα παιχνίδια που έρχονται και στο καλό της ομάδας μου, αλλά αισθάνομαι ότι είμαι πλέον έτοιμος έπειτα από τα χρόνια που έχω περάσει εδώ, ν’ ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x