Europa League

Καταιγιστικός Ολυμπιακός, αγκάλιασε τους ομίλους του Europa League!

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό που νίκησε 3-1 εντός έδρας την Τσουκαρίτσκι (3-0 από το 40'). Σκόραρε δις ο Ελ Κααμπί, γκολ κι ασίστ από Φορτούνη που αποθεώθηκε, ντεμπούτο για Έσε-Πορόσο.

Με το ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 της Τσουκαρίτσκι στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάνοντας τεράστιο βήμα για την πρόκριση ενόψει και της ρεβάνς του Λέσκοβατς την επόμενη Πέμπτη (31/8).

Τρομερή εκκίνηση στο παιχνίδι για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ -με γκολ στο 3' και 3-0 από το 40'- δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στις εντός έδρας εμφανίσεις της με Γκενκ και Πανσερραϊκό, όπου πήρε κάτι καλό στο ξεκίνημα (γκολ στα 22'' και κερδισμένη κόκκινη στο 2', αντίστοιχα). Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος (για την ακρίβεια ακόμα περισσότερο μετά το 2-0), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά το τέρμα να το βρίσκει η σέρβικη ομάδα στις καθυστερήσεις με τον Μιλαντίνοβιτς.

Πρωταγωνιστής ο Ελ Κααμπί, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή και άνοιξε λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα, σκοράροντας μάλιστα δις (3' και 40') ενώ είχε και δοκάρι (5'). Ενδιάμεσα (15') ο -επίσης εξαιρετικός- Φορτούνης βρήκε και εκείνος δίχτυα έχοντας και ασίστ, για να δεχτεί στο φινάλε την αποθέωση από τους περίπου 25.000 φίλους των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο γήπεδο και του ζήτησαν να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1

Δέχτηκε κίτρινη, συμπλήρωσε κάρτες (μετά τις δύο που είχε δεχθεί στα ισάριθμα ματς με την Γκενκ) και χάνει τη ρεβάνς ο Κίνι.

Πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους οι Έσε και Πορόσο.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1


Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1, το οποίο μετατρεπόταν σε 4-4-2, με τον Μασούρα στο πλάι του Ελ Κααμπί που άρχισε στην κορυφή και τον Βρουσάι αντί του τιμωρημένου Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας. Συγκεκριμένα, ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, με τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι να συνθέτουν, από δεξιά προς τα αριστερά, την αμυντική τετράδα. Δίδυμο στα χαφ οι Ιμπόρα και Καμαρά με τους Μασούρα, Μπιέλ και Φορτούνη να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ελ Κααμπί.

Από την άλλη, ο Μίλαν Λέτσνιακ επέλεξε το 3-5-2, με τον Σαμούροβιτς στο τέρμα. Τριάδα στα στόπερ ήταν οι Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς και Σούμποτιτς, ενώ την πεντάδα της μεσαίας γραμμής συνέθεταν οι Ρογκάν, Στάνκοβιτς, Σισοκό, Κόβατς και Τότσιτς. Δίδυμο στην επίθεση οι Εντιαγέ και Ιβάνοβιτς.

Το ματς:

Τρομερή εκκίνηση στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους με γκολ μόλις στο 3': Ο Βρουσάι έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά-«ψαράκι», με τον Σαμούροβιτς να αποκρούει αρχικά ενστικτωδώς, βλέποντας όμως τον Ελ Κααμπί να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει από κοντινή απόσταση.

0

Ωστόσο, οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν από το γρήγορο προβάδισμά τους, αλλά συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι!

Μάλιστα, είχαν δοκάρι στο 5' με τον Ελ Κααμπί, όταν η μπάλα μετά τη σέντρα του πήρε περίεργη τροχιά για να προσγειωθεί πάνω στην οριζόντια δοκό, ενώ στο 6' ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Μασούρα λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Γενικότερα, η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε πάρει ώθηση από τον κόσμο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 70% η κατοχή της μπάλας) και ήλεγχε τον ρυθμό.

Κι εάν το δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Μασούρα στο 9' κατέληξε στην αγκαλιά του Σαμούροβιτς, δεν συνέβη το ίδιο και στο 15'. Όταν δηλαδή ο Καμαρά έκοψε ωραία στον Φορτούνη, με τον Έλληνα άσο να κοντρολάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτάρα από το όριο της περιοχής.

Σιγά-σιγά οι αρκετές διακοπές επέφεραν πτώση στον ρυθμό. Βέβαια, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τις ευκαιρίες του. Στο 31' ο Φορτούνης γύρισε από αριστερά, ο Ελ Κααμπί έκανε την προβολή, αλλά ο Σαμούροβιτς απέκρουσε σε διπλό χρόνο.

Για να φτάσει το παιχνίδι στο 40', όταν ο Φορτούνης γέμισε γλυκά στην καρδιά της περιοχής και ο Ελ Κααμπί έπιασε τη γυριστή κεφαλιά για το 3-0.

Ενδιάμεσα, οι Σέρβοι δημιούργησαν τις πρώτες τους απειλές. Αρχικά, στο 35' με την κεφαλιά του Σούμποτιτς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και, εν συνεχεία, στο 45' με το διαγώνιο σουτ του Στάνκοβιτς από θέση μέσα δεξιά.

Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ στο πρώτο μέρος, καθώς το φαλτσαριστό σουτ του Μπιέλ στο 45'+3' πέρασε δίπλα από τη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Χωρίς αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που προχώρησαν σε τριπλή κίνηση (μέσα οι Γιάνκοβιτς, Νίκτσεβιτς και Ντότσιτς, έξω οι Εντιαγέ, Ρογκάν και Κόβατς).

Οι Πειραιώτες συνέχισαν από εκεί που το… είχαν αφήσει, δηλαδή με γκολ στο 49'. Ένα τέρμα βέβαια που δεν μέτρησε, καθώς ο Καμαρά ακούμπησε την μπάλα με το χέρι πριν τη στείλει στα δίχτυα με κοντινή εκτέλεση.

Στο 52' ο Ιβάνοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Νίκσεβιτς. Για να αναλάβει εν συνεχεία δράση ο Μπιέλ. Ο Ισπανός χαφ έψαχνε το γκολ, ωστόσο δεν το βρήκε ούτε στο 56' ούτε στο 74' ούτε στο 76'. Ενδιάμεσα (59'), ο Σαμούροβιτς προέβη σε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες στιγμές, όπως η διπλή με Φορτούνη και Σκάρπα στο 86' ή εκείνη του αρχηγού των Πειραιωτών στο 90' (ωραίος συνδυασμός με τον Βρουσάι), όμως τελικά το γκολ το βρήκε η Τσουκαρίτσκι στο 90'+3': Ο Νίκσεβιτς έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά, με την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Μιλαντίνοβιτς στην προσπάθειά του για προβολή καταλήγοντας εντός εστίας, για το τελικό 3-1. Στη φάση εξετάστηκε και η περίπτωση φάουλ στον Βρουσάι χωρίς να δίνεται κάτι.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1

MVP: Γκολ και ασίστ από τον Φορτούνη, δύο τέρματα από τον Ελ Κααμπί. Εάν λάβουμε υπόψη και τις εν γένει κινήσεις του αρχηγού του Πειραιωτών -ο οποίος δέχτηκε την αποθέωση του κόσμου- τότε η διάκριση θα πάει σε εκείνον. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Καμαρά.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι: 3-1

Η σφυρίχτρα: Σωστά δεν μέτρησαν τα γκολ των Μασούρα και Καμαρά για οφσάιντ και χέρι, αντίστοιχα. Στη φάση του 3-1 εξετάστηκε από τον VAR η περίπτωση φάουλ στον Βρουσάι, χωρίς να δίνεται κάτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης - Βρουσάι, Ρέτσος (71' Πορόσο), Φρέιρε, Κίνι - Καμαρά (59' Έσε), Ιμπόρα - Μασούρας (59' Σκάρπα), Μπιέλ (83' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης - Ελ Κααμπί (71' Ελ Αραμπί).

Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέτσνιακ): Σαμούροβιτς - Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς - Ρογκάν (Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69' Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς, Τότσιτς (46' Ντότσιτς) - Εντιαγέ (46' Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86' Γκόμες).

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας (Λιθουανία)
Α' Βοηθός: Αλεξάντρ Ράντιους (Λιθουανία)
Β' Βοηθός: Ντόβιντας Σουτσιεντέλις (Λιθουανία)
4ος διαιτητής: Ρομπέρτας Βαλικόνις
VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x