Europa League

Ο Κόβαρικ στο Ζίμπρου-ΠΑΟΚ

Ο Λίμπορ Κόβαρικ θα είναι ο διαιτητής στην πρώτη αναμέτρηση της Ζίμπρου με τον ΠΑΟΚ στη Μολδαβία για τα πλέι οφ του Europa league, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η UEFA.

Ο 38χρονος Τσέχος είναι διεθνής διαιτητής από το 2006 και έχει «σφυρίξει» προκριματικούς αγώνες της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ από το 2008 σφυρίζει αγώνες της πρώτης κατηγορίας του τσέχικου πρωταθλήματος (114 ματς μέχρι τώρα).

Μάλιστα, ο Κοβαρικ δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς τον Οκτώβριο του 2013 είχε διευθύνει τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λιχτενστάιν (2-0), ενώ τον Αύγουστο του 2010 είχε διευθύνει την αναμέτρηση των πλέι οφ του Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1).

Εκείνη η περίοδος ήταν η πρώτη που ο Κόβαρικ «σφύριξε» και αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League, κάτι που επαναλήφθηκε και τις επόμενες περιόδους, ενώ από το 2010-11 ξεκίνησε να διευθύνει και αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε σύνολο 47 διεθνών αγώνων που έχει διευθύνει, ο 38χρονος έχει υποδείξει οκτώ πέναλτι (από τέσσερα για γηπεδούχους και για φιλοξενούμενους), έχει αποβάλλει έξι ποδοσφαιριστές (ένα για τη γηπεδούχο και πέντε για τους φιλοξενούμενους), ενώ έχει βγάλει 183 φορές την κίτρινη κάρτα (82 για γηπεδούχους και 101 για φιλοξενούμενους).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Κρίστοφ Μεντσλ και Γίρι Μόλατσεκ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο, επίσης, Τσέχος Πετρ Αρντελεάνου.

Παρατηρητής της UEFA στην αναμέτρηση στο Κισινάου θα είναι ο Φινλανδός Τέουβο Χολοπάινεν και παρατηρητής διαιτησίας ο Εμίλ Μποζινόφσκι από την ΠΓΔΜ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x