Europa League

ΠΑΟ, θυμήσου…

Να… ξεσκονίσει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και να αφήσει πίσω του το κακό πρόσωπο που παρουσίασε στο πρωτάθλημα καλείται ο Παναθηναϊκός απόψε απέναντι στη Μάριμπορ στη Σλοβενία στην πρεμιέρα του Europa League (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Δύο ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

Να… ξεσκονίσει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και να αφήσει πίσω του το κακό πρόσωπο που παρουσίασε στο πρωτάθλημα καλείται ο Παναθηναϊκός απόψε απέναντι στη Μάριμπορ στη Σλοβενία στην πρεμιέρα του Europa League (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην έκαναν την υπέρβαση για να βρεθούν στους ομίλους του Champions League, αλλά ουδόλως αδιαφορούν για το Europa League. Πώς θα μπορούσαν να το κάνουν άλλωστε, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή τους ιστορία, αλλά ταυτόχρονα επιτάσσεται μετά το περσινό κάζο και τον διπλό αποκλεισμό νωρίς-νωρίς. Αν, δε, θέλουν να θέσουν νωρίς τις βάσεις για πρόκριση στους «32», η νίκη στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου τους είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού θα ακολουθήσουν τα δύσκολα ματς με Λάτσιο και Τότεναμ.

Δύο ερωτηματικά για ενδεκάδα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει καταλήξει στο σχήμα και την ενδεκάδα που θα παρατάξει κατά τα 9/11. Στο 4-3-3 του Πορτογάλου προπονητή μία θέση εσωτερικού μέσου διεκδικούν Ζέκα και Μαρίνος, ενώ για αυτή του μοναδικού καθαρόαιμου προωθημένου ερίζουν Χριστοδουλόπουλος και Φορναρόλι. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, Σπυρόπουλος και Βύντρα θα καλύπτουν το αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Μπουμσόνγκ και Βελάσκες να είναι στόπερ. Ο Βιτόλο θα είναι αμυντικό χαφ με τον Κατσουράνη ως εσωτερικό μέσο, ενώ Κουίνσι και Σισόκο θα αναλάβουν τις «πτέρυγες». Στην αποστολή ο 66χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει ακόμη τους Καπίνο, Κοτσόλη, Πίντο, Χουχούμη, Σεϊταρίδη, Μαυρία και Τοτσέ.

Ψάχνουν την υπέρβαση

Η Μάριμπορ απέτυχε να περάσει στους ομίλους του Champions League (αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και θέλει φέτος, στη δεύτερη παρουσία της στους ομίλους του Europa League, να τα πάει καλύτερα από πέρυσι σε ένα γκρουπ όπου είναι θεωρητικά η ασθενέστερη ομάδα. Ο Ντάρκο Μίλανιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 με τους Χαντάνοβιτς, Ποτοκάρ, Ραϊτσεβιτς, Μέζακ, Μίλετς, Μέρτελ, Τσιβάνοβιτς, Μέζγκα, Ιμπραΐμι, Ταβάρες και Μπέριτς.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιρλανδός Άλαν Κέλι. Το γήπεδο, Λιούντσκι, χωρητικότητας 12.500 θεατών, αναμένεται να είναι κατάμεστο. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού θα είναι περίπου 500 φίλοι του. Χθες στη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε καταρρακτώδης βροχή, αλλά για απόψε δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόγνωση και η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 15 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x