Europa League

Τελειώνει με… πρόκριση και Βάργκας!

Την αποτελεσματικότητα που (φαίνεται ότι) έδειξε στην υπόθεση Βάργκας θέλει να… μιμηθεί στην Τιφλίδα η ΑΕΚ! Με πίστη ότι τα εμπόδια (απουσίες, φανατισμένη ατμόσφαιρα, κακός αγωνιστικός χώρος) δεν μπορούν να της φράξουν το δρόμο προς τους ομίλους, η «Ένωση» τελειώνει την Πέμπτη με την πρόκριση κι έπειτα… τελειώνει -την Παρασκευή- με τη μεταγραφή του Κολομβιανού χαφ!

Την αποτελεσματικότητα που (φαίνεται ότι) έδειξε στην υπόθεση Βάργκας θέλει να… μιμηθεί στην Τιφλίδα η ΑΕΚ!

Με πίστη ότι τα εμπόδια (απουσίες, φανατισμένη ατμόσφαιρα, κακός αγωνιστικός χώρος) δεν μπορούν να της φράξουν το δρόμο προς τους ομίλους, η «Ένωση» τελειώνει την Πέμπτη με την πρόκριση κι έπειτα… τελειώνει -την Παρασκευή- με τη μεταγραφή του Κολομβιανού χαφ!

Με την ΠΑΕ να επιβεβαιώνει ανεπίσημα την προφορική συμφωνία που αποκάλυψε ο μάνατζέρ του Βάργκας στη «Sportday», η μεταγραφή του 31χρονου μέσου θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου. Και πιο συγκεκριμένα… χρόνου μέχρι την Παρασκευή.

Τότε που ο Βάργκας αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το (μονοετές) συμβόλαιό του, με αποδοχές λίγο πάνω από 200.000 ευρώ.

Πριν απ’ όλα αυτά, όμως, η ΑΕΚ έχει και μια… πρόκριση (κάτι παραπάνω από απαραίτητη) να πάρει την Πέμπτη. Με υπέρ της το σκορ του πρώτου αγώνα -και διάθεση, όπως ανέφερε ο Χιμένεθ, να μην «κάτσει» πάνω σ’ αυτό- αλλά και αρκετές αντιξοότητες να λάβει υπόψη: Όχι μόνο τη σίγουρη απουσία του Δέλλα και την πολύ πιθανή του Γεωργέα. Αλλά και τις… τεχνικές δυσκολίες, από τη φανατισμένη ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν 35.000 θεατές - και την ταλαιπωρία που… ετοιμάζει ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του «Μπόρις Παϊχάτζε».

Το τελευταίο, άλλωστε, το τόνισε και ο Μανόλο Χιμένεθ στην προπόνηση της Πέμπτης -πριν το δει να παίζει το δικό του… ρόλο στις ενοχλήσεις που έβγαλαν εκτός τον Γεωργέα:

«Βλέπετε και μόνοι σας πώς είναι το γήπεδο. Βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και για το λόγο αυτό δε θέλω να ρισκάρουμε ούτε σήμερα ούτε και αύριο, την ώρα του παιχνιδιού. Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο αντίπαλος έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοιο γήπεδο και αυτό ίσως αποτελέσει μειονέκτημα για εμάς, γι' αυτό θέλω να δώσετε περισσότερη προσοχή», ανέφερε.

Πριν τους επιστήσει, δε, την προσοχή στα (λίγα, αλλά επικίνδυνα) προτερήματα του αντιπάλου («έχουμε ξαναπεί ότι διαθέτουν γρήγορους παίκτες, γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις. Να δίνουμε σίγουρα τη μπάλα στο κέντρο για να αποφύγουμε τα λάθη»), απέφυγε να κάνει δοκιμή ενδεκάδας.

Άφησε, έτσι, ανοικτό το… ενδεχόμενο να διατηρήσει την ίδια του πρώτου ματς (με αντικατάσταση του Γεωργέα και πιθανή αλλαγή μόνο τον Λεονάρντο), η οποία θα φέρει στο γήπεδο (σε 4-2-3-1) τους Κωνσταντόπουλο, Καράμπελα-Κάλα-Μανωλά-Κοντοέ, Μάκο-Καφέ, Γκούντγιονσεν-Λυμπερόπουλο-Κάρλος και Μπέλεκ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x