Conference League

Σπουδαίο επίτευγμα Ολυμπιακού: Πρώτη ομάδα εκτός Big 4 πρωταθλημάτων που παίρνει ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 2011

Ο Ολυμπιακός έγινε μετά την Πόρτο του 2011 η πρώτη ομάδα εκτός των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που κατακτά τίτλο σε διασυλλογική διοργάνωση.

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς το εξής: Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που ομάδα εκτός των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία) κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Η τελευταία ομάδα που τα είχε καταφέρει ήταν η Πόρτο, το 2011, όταν κατέκτησε το Europa League νικώντας με 1-0 την Μπράγκα στον πορτογαλικό «εμφύλιο» που είχε γίνει στο Δουβλίνο.

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα σε τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, με 48 η Αγγλία και με 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία έχει 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ενώ από ένα πλέον έχει η Ελλάδα μαζί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία, την Ουκρανία και τη Δανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x