Conference League

Στιλ: «Πολύ ώριμη και έμπειρη ομάδα ο Παναθηναϊκός - Δεν θα κρυφτώ, σημαντικό για όλους να μπούμε στο Conference»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για τον Παναθηναϊκό ο προπονητής της Λανς, Γουίλ Στιλ και ο τερματοφύλακας Μπράις Σαμπά, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων στα playoffs του Conference.

Ο προπονητής της Λανς, Γουίλ Στιλ και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Μπράις Σαμπά, εξέφρασαν τον σεβασμό τους για τον Παναθηναϊκό ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων στα playoffs του Conference League.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Στιλ και ο Σαμπά επισήμαναν τη δυναμική και την εμπειρία του «τριφυλλιού», με τον νεαρό τεχνικό να τονίζει μεταξύ άλλων ότι το να μπει η Λανς στη League Phase της διοργάνωσης είναι πολύ σημαντικό και για τον σύλλογο και για τον ίδιο.

Ο Στιλ αναγνώρισε ότι η ομάδα του θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση: «O Παναθηναϊκός έχει μια πολύ ώριμη και έμπειρη ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη γνώση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με περισσότερα από 200 παιχνίδια. Είδαμε ότι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Άγιαξ στον προκριματικό γύρο του Europa League και σε γαλλικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν ένα αρκετά σαφές πλάνο παιχνιδιού, με πολλή επιθετικότητα όταν χάνουν την μπάλα. Θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πέσουμε στην παγίδα της σωματικής μάχης, που ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να επιβάλει στους αντιπάλους του».

Από την πλευρά του, ο Μπράις Σαμπά, τερματοφύλακας της Λανς, συμφώνησε με την εκτίμηση του προπονητή του και πρόσθεσε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια ισχυρή ομάδα με τακτική οργάνωση και δυναμική, που τον καθιστά επικίνδυνο αντίπαλο: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ επίμονος και έμπειρος αντίπαλος. Ξέρουμε ότι αυτές οι δύο αναμετρήσεις θα είναι δύο μεγάλες μάχες. Ο πρώτος αγώνας στην έδρα μας θα είναι σημαντικός. Θα πρέπει να βάλουμε τα απαραίτητα συστατικά για να παίξουμε ένα σπουδαίο ματς. Θα κάνουμε τα πάντα για να προσεγγίσουμε σωστά αυτά τα δύο ματς και να περάσουμε αυτόν τον γύρο. Πολλοί στην ομάδα, ανακαλύψαμε το Champions League και το Europa League την περασμένη σεζόν. Αυτήν τη φορά, παίρνουμε μια γεύση από το Conference League».

Ακόμη, ο 32χρονος τεχνικός υπογράμμισε τη σημασία του αγώνα, χαρακτηρίζοντάς τον κρίσιμο για πολλούς λόγους: «Σε όλα τα επίπεδα, αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός, τόσο για το αγωνιστικό μέρος, για τους οπαδούς, όσο και οικονομικά, καθώς φέρνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την αλήθεια. Είναι σημαντικός και για μένα, γιατί θέλω να συμμετάσχω και εγώ στο Κύπελλο Ευρώπης. Για όλους είναι σημαντικός».

Επίσης, μίλησε για την επίδραση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, που απέκτησαν οι παίκτες της Λανς την περασμένη σεζόν: «Αυτή η εμπειρία έγινε αισθητή σε όλη την προετοιμασία και στον πρώτο αγώνα της Ligue 1. Υπάρχει μια ωριμότητα σε ό,τι κάνουμε, στη διαχείριση των γεγονότων κατά τη διάρκεια και πριν από έναν αγώνα, και αυτό είναι θετικό. Θα ήταν ανόητο να μην αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία, αυτή την ικανότητα να παραμένουμε ψύχραιμοι σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς διευκολύνει το έργο μας».

Τέλος, ο Στιλ αναφέρθηκε στην πρόκληση της διαχείρισης του εντατικού προγράμματος για το δεύτερο μέρος του Αυγούστου, επισημαίνοντας τη σημασία της οργάνωσης και της αξιοποίησης της ποιότητας της ομάδας του: «Μόλις έφτιαξα το πρόγραμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, και θα είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος με ταξίδια και πράγματα να διαχειριστούμε. Είμαστε τυχεροί, η ομάδα είναι πλήρης, αλλά κυρίως γεμάτη ποιότητα. Θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε πολλούς παίκτες. Υπάρχει υγιής και εξαιρετικά θετικός ανταγωνισμός, όλοι θέλουν να παίξουν τα πάντα, ακόμα και αν αυτό δεν είναι εφικτό. Το βλέπω μόνο ως ένα θετικό σημείο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x