Conference League

Τα προφίλ των Ζρίνσκι Μόσταρ και ΝΚ Μπράβο που κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Μάθετε ποιες είναι οι δύο ομάδες που είναι υποψήφιες για να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό εάν αυτός δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Μπότεφ.

Μία εκ των Ζρίνσκι Μόσταρ και ΝΚ Μπράβο θα παίξει ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Conference εάν δεν καταφέρει να πάρει να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Μπότεφ. Τι ξέρουμε όμως για αυτές τις ομάδες;

Η Ζρίνσκι Μόσταρ είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης τα τελευταία χρόνια έχοντας κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα. Το έτος ίδρυσης της ως μια από τις ομάδες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ως ανεξάρτητο κράτος πια, θεωρείται το 1992. Ωστόσο πολλοί τη συνδέουν με την HSK Zrinjski Mostar η οποία υπήρχε από το 1905.

Η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι το 2000 όταν και αγωνίστηκε για στο Ιντερτότο με την Βάστρα Φρολούντα από τη Σουηδία. Η Ζρίνσκι γνώρισε τον αποκλεισμό με ήττα 1-0 στη Σουηδία στο πρώτο ματς και 3-2 νίκη στην έδρα της αλλά να χάνει το εισιτήριο λόγω των εκτός έδρας γκολ.

Από το 2005 αρχίζει μία νέα εποχή για την ομάδα, όταν μπαίνουν στο ΔΣ της ομάδας νέα μέλη, τα οποία ανεβάζουν την οικονομική δυνατότητα της ομάδας και φέρνουν και νέους χορηγούς. Εκμεταλλευόμενοι κάποιες… συνδέσεις που έχει με την Κροατία φέρνει από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ τέσσερις παίκτες δανεικούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Λούκα Μόντριτς.

Η Ζρίνσκι είναι η πρώτη ομάδα από τη χώρα που έχει συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στους περσινούς ομίλους του Conference League.

Η έδρα της είναι στο Μόσταρ, προπονητής της είναι ο Μάριο Ιβάνκοβιτς και στο περσινό πρωτάθλημα τερματισε 2η.

Η ΝΚ Μπράβο είναι από τη Σλοβενία με έδρα στη Λιουμπλιάνα. Το έτος ιδρυσής της είναι το 2006. Δεν έχει να επιδείξει κάτι συγκλονιστικό στην ιστορία της. Πέρσι τερματισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x