Conference League

ΑΕΚ: Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 4-3 της Ίντερ Εσκάλδες, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τον γ' προκριματικό του Conference League, ενώ πανηγύρισε και την πρώτη ευρωπαϊκή της νίκη στο νέο της γήπεδο.

Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή για 60 λεπτά περίπου, στη συνέχεια χαλάρωσε και έκανε το πάρτι... θρίλερ, επικρατώντας με σκορ 4-3 της Ίντερ Εσκάλδες. Κάπως έτσι, πήρε προβάδισμα για να βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Αυτή ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη των «κιτρινόμαυρων» στην «OPAP Arena». Διότι την περασμένη σεζόν η Ένωση δεν είχε καταφέρει σε προκριματικά και ομίλους να επικρατήσουν κάποιου αντιπάλου τους, ενώ τη χρονιά που έγιναν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου η ΑΕΚ ήταν εκτός Ευρώπης.

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»:

ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2
ΑΕΚ-Αντβέρπ 1-2
ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1
ΑΕΚ-Μαρσέιγ 0-2
ΑΕΚ-Μπράιτον 0-1
ΑΕΚ-Ίντερ Εσκάλδες 4-3

Όσον αφορά την τελευταία νίκη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτή ήρθε πριν από περίπου 22 χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 28 Νοεμβρίου του 2002 όταν η Ένωση -που προερχόταν από την ιστορική αήττητη πορεία στον όμιλο του Champions League- επικράτησε 4-0 της Μακάμπι Χάιφα για το Κύπελλο UEFA. Έκτοτε βέβαια για 19,5 χρόνια βρισκόταν μακριά από το σπίτι της...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x