Champions League

«Άλωσε» το Σάλτσμπουργκ κι έκανε «σεφτέ» η Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Σλάγκερ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία 2-0 για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Champions League και πήρε την πρώτη της νίκη.

Πρώτη νίκη για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη League Phase του Champions League. Η πρωταθλήτρια Κροατίας με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο κι, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Σλάγκερ, νίκησε 2-0 τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία για την τρίτη αγωνιστική της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε την πρώτη της νίκη, αφήνοντας τους πρωταθλητές Αυστρίας χωρίς βαθμό στην τελευταία θέση του ομίλου.

Αυτό ήταν το πρώτο διπλό των Κροατών στο Champions League μετά την περιοδο 1998-1999.

Οι Κουλένοβιτς στο 49’ και Πέτκοβιτς στ 83’ πέτυχαν τα γκολ των νικητών.

Το ματς
Ο Αντέμι άρχισε να απειλεί στην έναρξη της αναμέτρησης την εστία της Ζάλτσμπουργκ χωρίς να δημιουργείται κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στη συνέχεια, οι Αυστριακοί έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ μέχρι το πρώτο μισάωρο. Από κει κι έπειτα, οι Κροάτες πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες με μοιραίο παίκτη τον Κουλένοβιτς κι, έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και, μετά τη χαμένη ευκαιρία του Αντέμοι στο 49’, έγινε το 0-1 στο 50΄. Ο Ριστόφσκι έδωσε την πάσα στον Κουλένοβιτς μέσα από την περιοχή με ωραία προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ο Τορέντε έχασε ευκαιρία για το 0-2 και, στη συνέχεια, άρχισαν να οπισθοχωρούν κι οι Αυστριακοί απείλησαν δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά μέχρι το 65’, με τον ρυθμό να πέφτει λόγω των αλλαγών. Όμως, στο 66’ η απευθείας αποβολή του Σλάγκερ για την ανατροπή του έξω από την περιοχή στον Σούσιτς έφερε τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Η Ζάλτσμπουργκ έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως στο 83’ έγινε το 0-2. Ένας καταπληκτικός συνδυασμός των παικτών της Ντινάμο έφερε τον Πέτκοβιτς να πλασάρει με καταπληκτικό τρόπο έξω από την περιοχή και να «καθαρίζει» την αναμέτρηση. Ο Ρογκ στο 93’ έχασε ευκαιρία για το 0-3 και το ματς ολοκληρώθηκε στο 0-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x