Champions League

Τι τρώμε στον τελικό του Champions League;

Ακόμα και αν δεν υποστηρίζεις δύο εκ των Λίβερπουλ-Τότεναμ, δύο πράγματα είναι σίγουρα: θα δεις το ματς και θα φας. Η Μαρία Ζαφειράτου προτείνει εύκολες συνταγές για τη μεγάλη βραδιά.

Σε όλη την διάρκεια του -ομολογουμένως- εντυπωσιακού φετινού Champions League, απολάμβανες τα παιχνίδια ξεκινώντας με το γνωστό ερώτημα "από που θα παραγγείλουμε;".

Τα σιγουράκια πίτσα και σουβλάκια έπαιξαν μπάλα τις περισσότερες βραδιές στο τραπεζάκι του σαλονιού σου, αλλά υπήρξαν και εκείνες οι φορές που το έπαιξες ψαγμένος και παρήγγειλες σούσι, άσχετα αν μετάνιωσες την ώρα και τη στιγμή και ψάχνεις ακόμα εκείνο το τσόπστικ που έχασες μετά το γκολ του Τάντιτς.

Τώρα όμως είναι η ώρα του τελικού. Όπως και να το κάνουμε έχει μια επισημότητα η βραδιά. Ακόμα και οι φίλοι με τους οποίους θα τον παρακολουθήσεις είναι επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια.

Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το φαγητό που θα εμφανιστεί μπροστά στο αστεράτο σεντόνι της Μαδρίτης. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να μαγειρέψεις εσύ ο ίδιος; Μη φανταστείς ότι θα κάνουμε μους τζατζικιού με 3 υφές χοιρινού γύρου και εσάνς από ντομάτα. Το Master Chef τελείωσε, του χρόνου πάλι.

Απλά πράγματα, αλλά νόστιμα, χορταστικά και κυρίως από τα χεράκια σου. Έτσι, για να καλοπιάσεις κι εκείνη που σε ανεχόταν όλες τις Τριτοτετάρτες του χειμώνα με την παρέα σου.

Ξεκινάμε...

inner

Πιτσάκια (ναι αλλά τα σπιτικά είναι αλλιώς)

Υλικά για 40 πιτσάκια

40 ατομικά πιτάκια σφολιάτας (υπάρχουν έτοιμα στο σούπερ μάρκετ σε συσκευασία των 16-20 τεμαχίων)
25 φέτες αλλαντικού της αρεσκείας σας κομμένες σε τετραγωνάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
Σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να πάρετε μία έτοιμη ή να φτιάξετε δική σας)
300 γραμμ. τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας, τριμμένο

Εκτέλεση
Βάζω τα πιτάκια σε φόρμες για cup cakes. Ανακατεύω το αλλαντικό με την σάλτσα και τις πιπεριές και μοιράζω το μείγμα στις φόρμες. Σκεπάζω με μία χούφτα τυρί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 200°C για 20’-25’.

inner

Μίνι χοτ ντογκ με σπιτικό τυρένιο μπριός

Υλικά για 50 χοτ ντογκ
50 λουκανικάκια
Μουστάρδα
Μαγιονέζα ή κέτσαπ (προαιρετικά)
Χυμός από 1 λεμόνι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

Για τα μπριός
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση
Μπριός: Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνω με τα χέρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έχω μια μαλακή ζύμη. Φοράω γάντια μια χρήσης, ζυμώνω μπαλάκια και τα απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ψωμάκια θα φουσκώσουν κατά 50% -για να υπολογίζετε το πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλετε).

Με την βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφω με το χτυπημένο αβγό.

Ψήνω για περίπου 12-15’ στις αντιστάσεις στους 180°C. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα κόβω στη μέση. Αλείφω στο ένα κομμάτι λίγη μουστάρδα και στο άλλο λίγη μαγιονέζα (προαιρετικά).
Λουκάνικα: Ανοίγω τα λουκάνικα στη μέση κατά μήκος χωρίς να τα κόψω τελείως. Βάζω στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω τα λουκάνικα και ανακατεύω συνεχώς για πέντε λεπτά. Σβήνω με το λεμόνι, τα βγάζω από την φωτιά και τα αφήνω τα κρυώσουν.

Σύνθεση: Μοιράζω τα λουκάνικα στα ψωμάκια και τα στερεώνω με μία οδοντογλυφίδα.
Εντάξει, τώρα αν δεν σας βγαίνει ο χρόνος να το παίξετε φούρναρης, πεταχθείτε μέχρι τον φούρνο και πάρτε ψωμάκια μπριός έτοιμα. Απλώς μην το πείτε...

inner

Σαλάτα ντάκος

Υλικά
10 παξιμαδάκια, χοντροσπασμένα
20 ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 3 (ανάλογα το μέγεθος)
3 αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα
10 ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας τυρί Κατίκι Δομοκού ή τριμμένη φέτα
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα παξιμάδια και τα ραντίζω με ελαιόλαδο. Ρίχνω τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμυδάκι, τις ελιές και το ξίδι. Λίγο πριν σερβίρω, συμπληρώνω με το τυρί και ανακατεύω.

inner

Σουβλάκια

Υλικά
4-5 μπουτάκια κοτόπουλου, φιλεταρισμένα και κομμένα σε μπουκιές

Για την μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 1 πορτοκάλι
γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μουστάρδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζω τα κομμάτια από το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας σε ένα τάπερ που κλείνει και ανακατεύω καλά.

Κλείνω το τάπερ και τα αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον δύο ώρες. Ιδανικά όλο το βράδυ.

Περνάω τα κομμάτια σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήνω στον φούρνο στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά.

Ακόμα και αν δεν έχετε καμία όρεξη να φτιάξετε σουβλάκια, μπορείτε να μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου και να τα ψήσετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Άντε και με τη νίκη. Από όλες τις απόψεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x