Champions League

Ιδανική πρεμιέρα με πεντάρα επί της Σλόβαν για τη Σέλτικ!

Ιδανικό ξεκίνημα στο νέο Champions League για τη Σέλτικ, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πανηγύρισε επιβλητική εντός νίκη με 5-1!

Ονειρεμένη πρεμιέρα με πεντάρα για τη Σέλτικ στο φετινό Champions League!

Οι Σκωτσέζοι κυριάρχησαν κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στήνοντας ένα μεγάλο πάρτι στο κατάμεστο «Celtic Park» της Γλασκώβης και πανηγυρίζοντας την επιβλητική νίκη με 5-1, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση!

Για την επόμενη αγωνιστική η Σέλτικ θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Γερμανία, για τη δύσκολη δοκιμασία της κόντρα στην Ντόρτμουντ, ενώ τα πράγματα δεν θα γίνουν πιο εύκολα για τους πρωταθλητές Σλοβακίας (αγωνίστηκε μπαίνοντας αλλαγή στο 76' ο Κυριάκος Σαββίδης), οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με.. φόρα στο καυτό «Celtic Park», φτιάχνοντας την πρώτη πολύ καλή τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 4ο κιόλας λεπτό, με τον Μαέντα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 8’ η Σλόβαν απάντησε, με τον Στρέλετς να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, σουτάροντας πάνω σε σώμα αμυντικού.

Από εκεί και πέρα όμως η Σέλτικ πήρε τα ηνία του ματς, πιέζοντας την άμυνα της Σλόβαν με συνεχόμενα στημένα και πλησιάζοντας το γκολ ξανά στο 12’, με τον Τάκατς να μπλοκάρει μια κεφαλιά του Μαέντα. Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 17’, όταν ο Ένγκελς εκτέλεσε κόρνερ και ο Σκέιλς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά! Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο Φουρουχάσι έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το 2-0, βλέποντας τον Τάκατς να σταματάει την προσπάθειά του.



Ο Ιάπωνας επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στο 35’, μην καταφέρνοντας να σκοράρει από πάρα πολύ καλή θέση, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος στην άμυνα της Σλόβαν, η οποία μάλλον τυχερή ήταν που πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας μόνο με 1-0.

Δυστυχώς όμως για εκείνη, η Σέλτικ μπήκε φορτσάτη και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τάκατς να σταματάει το δυνατό σουτ του Ένγκελς στο 46’ και με τον Φουρουχάσι να κάνει το 2-0 στο 47’, μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ πάρε-βάλε του Κουν!



Η Σλόβαν προσπάθησε να αντιδράσει, παίρνοντας την κατοχή για μερικά λεπτά, αλλά ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 56', με τον Ιγκνατένκο να κάνει πέναλτι και με τον Ένγκελς να το εκτελεί εύστοχα για το 3-0. Στο 61' ο Βίμερ σκόραρε με υπέροχο εξωτερικό φάλτσο, δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του, όμως η Σέλτικ δεν θα μπορούσε να απειληθεί ουσιαστικά σε αυτό το ματς, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της με δύο ακόμα γκολ από Μαέντα (70') και Άιντα (87')!







Σέλτικ: Σμάιχελ – Τζόνστον (71’ Ράλστον), Κάρτερ Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ – Ένγκελς, ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (77’ Μπερνάρντο)– Κουν (71’ Φόρεστ), Μαέντα, Φουρουχάσι (77’ Άιντα)

Σλόβαν: Τάκατς – Μπλάκμαν, Κάσια, Μπαιριτς, Βίμερ – Ιγκνατένκο (76’ Σαββίδης), Κούτσκα (85’ Γκάιντος) – Μπαρσεγιάν (76’ Μαρτσέλι), Τόλιτς, Βάις (76’ Μακ) – Στρέλετς (85’ Μετσόκο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x