Champions League

Το προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Στεάουα, υποψηφίων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League

Δείτε το προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Στεάουα Βουκουρεστίου που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League.

Δύο ιστορικές ομάδες είναι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League, καθώς αν αποκλείσει τη Μάλμε θα βρει στο δρόμο του μία εκ των Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893, παίζει στην epet Arena των 19.400 θεατών και έχει χρώματα το σκούρο κόκκινο και το λευκό. Έχει κατακτήσει 38 φορές το πρωτάθλημα Τσεχίας μετρώντας δύο σερί τίτλους, ενώ την περασμένη σεζόν έκανε το νταμπλ κατακτώντας και το Κύπελλο. Έχει φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά Κυπέλλων Ευρώπης, το 1992 στο Πρωταθλητριών και το 1973 στο Κυπελλούχων. Προπονητής της ομάδας είναι ο Λαρς Φρις από τη Δανία, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο 21χρονος Τσέχος στόπερ Μάρτιν Βίτικ, ο 26χρονος Σέρβος εξτρέμ Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς και ο 27χρονος Τσέχος φορ Γιαν Κούχτα. Στο δυναμικό της υπάρχει και ο 28χρονος Αλβανός μέσος Καζίμ Λάτσι που είχε παίξει στον Ολυμπιακό. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία (0-2 και 4-2). Στο τρέχον πρωτάθλημα Τσεχίας είναι πρώτο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου ιδρύθηκε το 1947, έχει έδρα την «Αρένα Νατσιονάλα» 55.600 θεατών και χρώματα το κόκκινο και το μπλε. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο ιδιόρρυθμος Τζίτζι Μπεκάλι και προπονητής ο Κύπριος Ηλίας Χαραλάμπους, που είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ από το 2005 μέχρι το 2008. Η Στεάουα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα 27 φορές και την περασμένη σεζόν για πρώτη φορά μετά το 2015, ενώ έχει πάρει και 4 Κύπελλα. Κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλητριών το 1986. Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο αρχηγός και διεθνής Ρουμάνος μεσοεπιθετικός Ντάριους Ολάρου, ο 24χρονος γκολκίπερ Στέφαν Ταρνοβάνου, ενώ πιο γνωστό όνομα του ρόστερ είναι ο 35χρονος Ρουμάνος στόπερ Βλαντ Κίρικες. Στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο με συνολικό σκορ 11-1, ενώ στον δεύτερο γύρο πέταξε έξω την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-1 στο Βουκουρέστι και νίκη 1-0 στη Βουδαπέστη. Στο φετινό πρωτάθλημα η Στεάουα έχει αρχίσει άσχημα με δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε τρία ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x