Τη φετινή σεζόν σκόραρε 216 τέρματα σε 34 αγώνες, μετρά 118 ματς αήττητη έχοντας μόνο μια ήττα στα πέναλτι, κατέκτησε το έβδομο σερί πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μόνο νίκες (σ.σ. απομένει μια αγωνιστική) και σήμερα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» διεκδικεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει για τρίτη διαδοχική σεζόν το Τσάμπιονς Λιγκ στην τέταρτη σερί παρουσία της σε τελικό διοργάνωσης.
Αν τα παραπάνω στοιχεία συνόδευαν μια αντρική ομάδα, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η παρουσία της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παγκοσμίως θα είχε εδραιωθεί και οι οπαδοί θα συζητούσαν για το μεγαλείο της. Όμως τα παραπάνω αφορούν τη γυναικεία ομάδα της Λιον και δυστυχώς οι επιτυχίες της …περνούν κάτω από τα ραντάρ.
Από τη στιγμή που το Κύπελλο UEFA των γυναικών μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ από την σεζόν 2009-10, η γαλλική ομάδα κατάφερε να γίνει ο…δυνάστης του θεσμού. Αν και στον πρώτο τελικό της νέας διοργάνωσης έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από την Τουρμπίν Πότσδαμ, μπόρεσε στις δυο επόμενες σεζόν να πάρει το …αίμα της πίσω νικώντας στο φινάλε γερμανικές ομάδες (2011 Πότσδαμ/2012 Φρανκφούρτη).
Και τη φετινή σεζόν οι «Fenottes» θα βρουν απέναντι τους γερμανική ομάδα. Η Βόλφσμπουργκ που μέχρι και τη φετινή σεζόν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει κάποιο τίτλο, έκανε νταμπλ και έφτασε στην παρθενική της παρουσία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν η εμπειρία και οι εντυπωσιακές επιδόσεις φέτος κάνουν τη Λιον το μεγάλο φαβορί όπως δήλωσε και ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ Ραλφ Κέλερμαν, υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν στις Γερμανίδες να αισιοδοξούν. Και οι τρεις γερμανικές ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο, το πέτυχαν στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση (Φρανκφούρτη το 2002, Τουρμπίν το 2005 και Ντούισμπουργκ το 2009). Επίσης, στον προηγούμενο τελικό που έγινε στο Λονδίνο το 2011 η Λιόν είχε αποκλείσει στα ημιτελικά την Αρσεναλ και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Φέτος, οι Αγγλίδες έφτασαν και πάλι μια ανάσα από τον τελικό, αλλά αποκλείστηκαν από τις Γερμανίδες.
Για τις γυναίκες, η ηλικία είναι συνήθως ένα μυστικό, ωστόσο στην περίπτωση της Κόνι Πόλερς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα. Η Γερμανίδα επιθετικός βαδίζει στα 35 και είναι η πρώτη σκόρερ της τρέχουσας διοργάνωσης με οκτώ τέρματα, ενώ είναι και η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών. Φέτος φιλοδοξεί να γίνει και η πρώτη που θα κατακτήσει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες.
Το αντίπαλο δέος στην ομάδα της Λιον ακούει στο όνομα Λότα Σελίν. Είναι Σουηδέζα και πρώτη σκόρερ της ομάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με επτά γκολ. Η 29χρονη επιθετικός (που την έχουν παρομοιάσει με τον συμπατριώτη της, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς) αναμένεται έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στον τελικό καθώς η Λετίσια Τονάτσι, σκόρερ 17 τερμάτων στο πρωτάθλημα και έξι στο Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.
Η ΟΥΕΦΑ για να αποκτήσει ο γυναικείος θεσμός τη λάμψη που του αρμόζει αποφάσισε από το 2011 ο τελικός να διεξάγεται στην ίδια πόλη με εκείνο των ανδρών. Μπορεί για την αναμέτρηση της Λιόν με τη Βόλφσμπουργκ να υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια (τα οποία κοστίζουν μόλις 12 ευρώ) και να μην βρεθούν στο γήπεδο οι εκατοντάδες σχολιαστές που θα καλύψουν τον τελικό του Σαββάτου, ακόμη και τα χρήματα (250,000€) που θα λάβει η νικήτρια να απέχουν …έτη φωτός από τα δέκα και κάτι εκατομμύρια που θα βάλει στα ταμεία του (μόνο από τον τελικό) ο νικητής του γερμανικού εμφυλίου, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τις γυναίκες να ευχαριστηθούν την αναμέτρηση διεκδικώντας μια θέση στο ποδοσφαιρικό πάνθεον.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.