Champions League

Έκανε σεφτέ με γκολάρα Τζόλη η Μπριζ - Ταπείνωσε την Ατλέτικο η Μπενφίκα του Παυλίδη

Με τον Τζόλη να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, η Κλαμπ Μπριζ πέρασε με 1-0 από το Γκρατς. Θρίαμβος για την Μπενφίκα, 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η πρώτη νίκη της Κλαμπ Μπριζ στο φετινό Champions League έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Τζόλη!

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα του εκτός έδρας αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς στο 23ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση.

Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ σε φάση ομίλων/league phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς και το τέταρτο με τη φανέλα της Μπριζ.

Οι Αυστριακοί έψαξαν την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο μα δεν είχαν τύχη, με τους Βέλγους να παίρνουν έτσι τους πρώτους τους βαθμούς – και τους ηττημένους να παραμένουν στο μηδέν.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Στουρμ Γκρατς (Κρ. Ίλτσερ): Σέρπεν, Τζόνστον, Άιβου, Γκέιρχοφερ, Γκαζιμπεγκοβιτς, Τσουκουάνι (81’ Ερλάντερ), Γιαλκουγέ (82’ Ζβόναρεκ), Μπέβινγκ (66’ Χόρβατ), Κιτεϊσβίλι, Καμαρά (58’ Τζατά), Μπίερετ (68’ Γιαρντιμτσί)

Κλαμπ Μπριζ (Ν. Χάγεν): Μινιολέ, Σάις, Ορντόνιες, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Ονιεντίκα, Σκοβ Όλσεν (46’ Σκόρας), Γιασάρι, Βάνακεν, Τζόλης, Γιουτγκλά (77’ Βερμάν)



Στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη πήρε επιβλητική νίκη, συντρίβοντας με 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Οι «αετοί» μπήκαν καλύτερα στο ματς και αιφνιδίασαν την Ατλέτικο στο 13ο λεπτό. Ο Άουρσνες έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και είδε το κενό στην αντίπαλη άμυνα, τροφοδοτώντας τον Ακτούρκογλου, που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Η Μπενφίκα άγγιξε το 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, όμως ο Παυλίδης είδε τη δύσκολη προσπάθειά του από πλάγια θέση να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Όμπλακ.

Με το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος όμως, το πορτογαλικό 2-0 ήρθε, με τον Έλληνα επιθετικό να κερδίζει πέναλτι και τον Ντι Μαρία να το αξιοποιεί για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 52’!

Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν και σε τρίτο γκολ, με καρφωτή κεφαλιά του Μπα στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με πέναλτι του Κιοκτσού στο 84’ – με την Μπενφίκα να έχει και δοκάρι στη συνέχεια!



Οι ενδεκάδες των ομάδων

Μπενφίκα (Μπρ. Λάζε): Τρούμπιν, Μπα (85’ Σίλβα), Αραούχο, Οταμέντι, Φερνάντεθ, Άουρσνες, Φλορεντίνο, Κιοκτσού (86’ Μπαρέιρο), Ντι Μαρία (71’ Ρόλχαϊζερ), Παυλίδης (60’ Αμντουνί), Ακτούρκογλου (71’ Μπέστε)

Ατλέτικο Μ. (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ, Χιμένες, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε (33’ Μολίνα), Ντε Πολ (46’ Σεράνο), Κόκε (46’ Γκάλαχερ), Λίνο, Κορέα, Γκριεζμάν (46’ Σόρλοθ), Άλβαρες (60’ Σιμεόνε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x