Champions League

Ματσάρες σε Λονδίνο και Λεβερκούζεν ανοίγουν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο Champions League

Ανοίγει η αυλαία στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Champions League και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε Αγγλία και Γερμανία, για το Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν και το Λεβρκούζεν-Μίλαν.

Έπειτα από μια εβδομάδα που το Champions League έκανε μια μικρή παύση και χώρο για το Europa League σε αυτήν την καινοτομία της UEFA, επιστρέφει δυναμικά με αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική, πολύ σημαντικές ενόψει της συνέχειας.

Αρχής γενομένης από απόψε (Τρίτη 01/10), όπου το πρόγραμμα είναι γεμάτο με εννέα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο, όπως επίσης και το Λεβερκούζεν-Μίλαν. Την ίδια στιγμή, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έχουν θεωρητικά εύκολο έργο και ταυτόχρονα την υποχρέωση να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη League Phase.

Κάτι που ισχύει και για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία την πρώτη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε δίκαια, με την Άρσεναλ να μην παίρνει αρκετά ρίσκα, δεδομένης βέβαια και της συνθήκης που επικρατούσε τότε, καθώς οι «κανονιέρηδες» είχαν στο μυαλό τους το επερχόμενο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό πλέον δεν υπάρχει και η Άρσεναλ, που προέρχεται από ένα δύσκολο ματς κόντρα στη Λέστερ (4-2), μπορεί και πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη, χωρίς όμως τον αρχηγό της στη σύνθεσή της, Μάρτιν Όντεγκαρντ.



Από την άλλη η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πιο άνετη, καθώς έστω και δύσκολα επικράτησε 1-0 της Τζιρόνα στο Παρίσι. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και παρότι έφυγε ο Εμπαπέ, εμφανίζει νέους πρωταγωνιστές, προεξάρχοντος του Μπαρκολά. Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι ο Ισπανός προπονητής να τσακωθεί με τον Ντεμπελέ, κάτι που οδήγησε και στον αποκλεισμό του Γάλλου από την αποστολή για το ματς με την Άρσεναλ. Μένει να φανεί αν η απουσία θα του θα επηρεάσει την Παρί.

Το ίδιο εντυπωσιακό αναμένεται να είναι και το Λεβερκούζεν-Μίλαν. Οι «ασπιρίνες» προέρχονται από την ισοπαλία με την Μπάγερν Μονάχου στη Βαυαρία, ενώ την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης πέρασαν θριαμβευτικά από την έδρα της Φέγενορντ και δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και φέτος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Πάουλο Φονσέκα φαίνεται πως έχει βρει το γιατρικό στο πολύ κακό ξεκίνημα της Μίλαν, έπειτα από την κακή εμφάνιση και εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ. Πλέον, έχοντας κάνει δύο συνεχόμενες νίκες (η μία κόντρα στην Ίντερ) πηγαίνει στη Γερμανία με ανεβασμένη τη ψυχολογία.



Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και θέλει να κάνει ένα restart, καθώς στα 4 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει, μετράει μόλις 1 νίκη, αυτή στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Γουότφορντ. Η Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τον Ρόδρι, που χάνει όλη τη σεζόν, ενώ αμφίβολοι είναι οι Κέβιν Ντε Μπρούινε και Έρλινγκ Χάλαντ. Η νίκη για την ομάδα του Πεπ είναι μονόδρομος απέναντι στην πολύ αδύναμη Σλόβαν.

Σε ανάλογη θέση βρίσκονται η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ, οι οποίες υποδέχονται τις Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρό Αστέρα αντίστοιχα. Οι «μπλαουγκράνα» υπέστησαν την πρώτη ήττα και στο πρωτάθλημα (μετά από αυτήν από τη Μονακό για το Champions League) κόντρα στην Οσασούνα, σε ένα ματς που ο Φλικ έκανε μερικό ροτέισον, δείγμα ότι θέλει να έχει φρέσκους κάποιους παίκτες ενόψει της αναμέτρησης με τους Ελβετούς. Στο Μιλάνο τώρα, η Ίντερ φιλοξενεί την ομάδα του Μιλόγεβιτς και όσο ο Φρατέζι καλύπτει τόσο καλά το κενό του τραυματία Μπαρέλα, τότε οι «νερατζούρι» δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ντόρτμουντ-Σέλτικ είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα ματς, που υπόσχονται ωραίο θέαμα. Οι Ολλανδοί, ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση μετά την ήττα από τη Γιουβέντους (3-1), είναι μια φύσει επιθετική ομάδα και με τρομερή ποιότητα μεσοεπιθετικά, ενώ οι Πορτογάλοι, που έρχονται από το νικηφόρο 2-0 κόντρα στη Λιλ, διαθέτουν το «υπερόπλο» που ακούει στο όνομα Γκιόκερες.



Παράλληλα, στη Γερμανία και το Βεστφάλεν κοντράρονται η Ντόρτμουντ με τη Σέλτικ. Αμφότερες ήταν εντυπωσιακές στην πρεμιέρα, με την ομάδα του Νουρί Σαχίν να περνάει σαν σίφουνας από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ (3-0) και τους Σκωτσέζους να «φιλοδωρούν» 5 γκολ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (5-1).

Στα ματς που ανοίγουν την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής, η Σάλτσμπουργκ που έχασε με κάτω τα χέρια στην έδρα της Σπάρτα Πράγας (3-0), υποδέχεται την Μπρεστ, η οποία στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της στη διοργάνωση πήρε τη νίκη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς με σκορ 2-1.

Στο άλλο ματς των 19:45, η Στουτγκάρδη, που παρά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στο «Μπερναμπέου» έχασε 3-1, φιλοξενεί την Σπάρτα Πράγας, η οποία πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση την πρώτη αγωνιστική και επικράτησε της Σάλτσμπουργκ 3-0.

Υπενθυμίζουμε πως η League Phase θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου. Στα νοκ-άουτ θα βρεθούν απευθείας οι 8 πρώτες ομάδες στην ενιαία βαθμολογία, εκείνες από το 9ο «σκαλί» έως το 24ο θα περάσουν από Playoffs με διπλούς αγώνες για να δώσουν το «παρών» στους «16», ενώ, οι θέσεις 25-36 οδηγούν σε αποκλεισμό, δίχως «υποβιβασμό» στο Europa League.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 01/10

Σάλτσμπουργκ-Μπρεστ (19:45)
Στουτγκάρδη-Σπάρτα Πράγας (19:45)
Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Μπαρτσελόνα-Γιουνγκ Μπόις (22:00)
Λεβερκούζεν-Μίλαν (22:00)
Ντόρτμουν-Σέλτικ (22:00)
Ίντερ-Ερυθρός Αστέρας (22:00)
Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Τετάρτη 02/10

Τζιρόνα-Φέγενορντ (19:45)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα (19:45)
Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)
Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μονακό (22:00)
Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Λίβερπουλ-Μπολόνια (22:00)
Λειψία-Γιουβέντους (22:00)
Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x