Champions League

Η Σπάρτα Πράγας νίκησε στο Champions League μετά από 7.589 μέρες - Πριν πόσες οι ελληνικές ομάδες;

Η Σπάρτα Πράγας είχε να νικήσει στο Champions League 21 ολόκληρα χρόνια και γεννήθηκε το ερώτημα: Πότε νίκησαν τελευταία φορά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Η Σπάρτα Πράγας άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Champions League, επικρατώντας 3-0 της Σάλτσμπουργκ. Μια νίκη που περίμεναν καρτερικά οι Τσέχοι για 21 ολόκληρα χρόνια!

Η τελευταία τους ήταν τον Δεκέμβριο του 2003, όταν είχαν επικρατήσει 1-0 της Λάτσιο. Πέρασαν δηλαδή 7.589 μέρες για να ξαναγευτούν οι Τσέχοι τη χαρά της νίκης στο Champions League. Όμως, πόσες ημέρες, άραγε, έχουν να πανηγυρίσουν νίκη σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωση οι Έλληνες φίλαθλοι;

Ο Ολυμπιακός έχει σαφώς τις λιγότερες μέρες να νικήσει, καθώς αγωνίστηκε και πιο πρόσφατα από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση. Τελευταία του συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν σε όμιλο με Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ, τερμάτισε 3ος. Μια θέση την οποία την κατέλαβε χάρη στη νίκη του απέναντι στη Μαρσέιγ, στις 21 Οκτωβρίου του 2020. Δηλαδή, πριν από 1.429 μέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 1-0 των Μασσαλών, με τον Χασάν να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα.



Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, αν και η ΑΕΚ αγωνίστηκε πιο πρόσφατα στη διοργάνωση. Η Ένωση είχε βρεθεί σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα, ωστόσο δεν είχε συγκεντρώσει βαθμό στα παιχνίδια που έδωσε. Τελευταία συμμετοχή του Παναθηναϊκού ήταν τη σεζόν 2010/11, στην οποία σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν απέσπασε δύο ισοπαλίες. Τελευταία χρονικά νίκη των «πρασίνων» στο Champions Leauge ήταν πριν από 5.763 μέρες, στις 9 Δεκεμβρίου του 2008 όταν είχαν νικήσει 1-0 την Ανόρθωση. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης στο 69’, γκολ που έδωσε και την πρωτιά του ομίλου στο «τριφύλλι» σε όμιλο με Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης και την κυπριακή ομάδα!



Τέλος, η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο Champions League ήταν κόντρα στη Μίλαν. Ναι, αυτή η ιστορική νίκη της Ένωσης απέναντι στη μετέπειτα τροπαιούχο εκείνης της σεζόν, ήταν και η τελευταία που πέτυχε στη διοργάνωση. Το γκολ στο ματς που έγινε στις 21 Νοεμβρίου του 2006, πριν από 6.512 μέρες δηλαδή, είχε πετύχει ο Ζούλιο Σέζαρ, με τον Δικέφαλο να τερματίζει τρίτος σε όμιλο με Μίλαν, Λιλ και Άντερλεχτ.

Τρεις νίκες των ελληνικών ομάδων, οι οποίες παρουσιάζουν αρκετά κοινά σημεία. Όλες νίκησαν 1-0 τους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα και οι τρεις αγωνίζονταν εντός έδρας. Ευχή όλων να επιστρέψουν οι ελληνικές ομάδες στο Champions League τα επόμενα χρόνια και να πρωταγωνιστήσουν ξανά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x