Champions League

Με την τελευταία, αλλά πρώτη!

Την τελευταία αγωνιστική του Champions League περίμενε η Τσέλσι για να προκριθεί στους «16» ως πρώτη του 5ου ομίλου, καθώς επικράτησε της Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 3-0. Δεύτερη θέση για την Λεβερκούζεν, η οποία έμεινε στο 1-1, εκτός έδρας κόντρα στην Γκενκ, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 79’.

Την τελευταία αγωνιστική του Champions League περίμενε η Τσέλσι για να προκριθεί στους «16» ως πρώτη του 5ου ομίλου, καθώς επικράτησε της Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 3-0.

Δεύτερη θέση για την Λεβερκούζεν, η οποία έμεινε στο 1-1, εκτός έδρας κόντρα στην Γκενκ, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 79’.


Τσέλσι-Βαλένθια 3-0
(3’, 76’ Ντρογκμπά, 22’ Ραμίρες)

Το ήθελε περισσότερο και το… κατάφερε η Τσέλσι κόντρα στην Βαλένθια. Η ομάδα του Βίλας-Μπόας πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ντρογμπά, κάνοντας από νωρίς όνειρα για την πρώτη θέση. Οι «μπλε» είχαν επιβάλλει ολοκληρωτικά τον ρυθμό τους στους φιλοξενούμενους, με τον Ραμίρες να κάνει το 2-0 στο 22’.

Αυτό ήταν το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν έβλεπαν καμία αντίδραση από την πλευρά των «νυχτερίδων» και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ιβοριανού επιθετικού, έκαναν το 3-0, περιμένοντας απλά το αποτέλεσμα από το Βέλγιο, όσον αφορά την τελική κατάταξη.

Γκενκ-Λεβερκούζεν 1-1
(30’ Βόσεν-79’ Ντερτιγιόκ)

Το ήξερε -από την αρχή- η Λεβερκούζεν πως έπαιζε με την τελευταία και πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ωστόσο θα πρέπει να αισθάνεται και… τυχερή που κατάφερε νε φύγει με τον πόντο. Οι Γερμανοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης «πλήρωσαν» την υπεροψία τους, με την Γκενκ να ανοίγει το σκορ στο 30’ με τον Βόσεν.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ασπιρίνες» πίεζαν για την ισοφάριση, καθώς μία ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα τους κόστιζε την πρωτιά. Τελικά, η Λεβερκούζεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 79’ (1-1) με τον Ντερτιγιόκ 79’, ωστόσο πέραν από το γκολ του Ελβετού δεν σημείωσε άλλο, όσο και αν πίεζε, με αποτέλεσμα να περάσει στους «16» ως δεύτερη.

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Τσέλσι 11 (13-4)
2) Λεβερκούζεν 10 (8-8)
3) Βαλένθια 8 (12-7)
4) Γκενκ 3 (2-16)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x