Champions League

Μάγκας!

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ως τους ομίλους του Champions League! Με μία παλικαρίσια εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Άγιαξ στην ''Amsterdam Arena'' και το σκορ πρόκρισης που επιζητούσε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στο πρώτο 45λεπτο, όπου και βρέθηκε πίσω στο σκορ (13' Σουάρες), αλλά η εικόνα του άλλαξε άρδην στο δεύτερο και με «χρυσό» σκόρερ τον Ίβιτς στο 72', ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στα play-off. Δείτε το βίντεο με τα γκολ του αγώνα

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ως τους ομίλους του Champions League!

Με μία παλικαρίσια εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Άγιαξ στην ''Amsterdam Arena'', παρουσία 3.000 οπαδών του και το σκορ πρόκρισης που επιζητούσε.

Ως άλλος Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός στο πρώτο 45λεπτο, όπου και βρέθηκε πίσω στο σκορ (13' Σουάρες), αλλά η εικόνα του άλλαξε άρδην στο δεύτερο και με «χρυσό» σκόρερ τον Βλάνταν Ίβιτς στο 72', ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στα play-off.

Το ματς

Αποκαρδιωτικός…

Τα ίδια, πολλά προβλήματα που είχε στην άμυνα και στην ανάπτυξη στα φιλικά προετοιμασίας (επί Μάριο Μπερέτα) παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ή να αλλάξει παραπάνω από τρεις πάσες, ενώ οι αμυντικοί του «Δικεφάλου του Βορρά» δέχονταν συνεχώς πίεση από τους Ολλανδούς, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, επιβάλλοντας το ρυθμό τους από την αρχή.

Στο 13' και ενώ ο «Αίαντας» είχε, ήδη, κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια-δυο περιπτώσεις, ένα τραγικό λάθος του Χαλκιά (το οποίο δεν διόρθωσαν ποτέ οι αμυντικοί του) το εκμεταλλεύτηκε ο Σουάρες, που με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ (1-0)!

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έδειχνε να τα έχει χαμένα και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις, κατάφερε, όμως, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Περσινός ΠΑΟΚ

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του πρώτου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε στο χορτάρι του ''Amsterdam Arena'' τα στοιχεία της ομάδας που πέρυσι «κυνήγησε» μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Πίεζε τον Άγιαξ -που είχε οπισθοχωρήσει και μάλιστα, φαινόταν πως έκανε… συντήρηση δυνάμεων- δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, εκτός από τη φάση του 68', όταν ο Σουάρες μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και μάλιστα, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης!

Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση στο 72' η μπάλα έφτασε στον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος με ένα φοβερό πλασέ έκανε το 1-1! Το απίστευτο είναι ότι ο Σέρβος μέσος ήταν να γίνει αλλαγή λίγο πριν σκοράρει...

Από κει και πέρα, μάλλον εύκολα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε την ισοπαλία και ανανεώνει, πλέον, το ραντεβού της με τον Άγιαξ για τη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου, στην «καυτή» Τούμπα.



Το φιλμ του αγώνα.

Άγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Βερντόνγκεν, Ανίτα, Ενόχ, Σουλεϊμάνι (67' Έρικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79' Σαρπόνγκ), Σουάρες, Λίνγκρεν (62' Ντε Ζέου)

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαίντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

- Ο ΠΑΟΚ, αξίζει να σημειωθεί πως, αν προκριθεί στην επόμενη φάση θα βρίσκεται και πάλι στο γκρουπ των αδυνάτων, με πιθανούς αντιπάλους τη Σεβίλλη, τη Βέρντερ Βρέμης, τη Ζενίτ (αν περάσει την Ουνιρέα) και τη Φενέρμπαχτσε (αν προκριθεί εις βάρος της Γιουνγκ Μπόις).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x