Champions League

Μουρίνιο: «Η Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε fair play»

Περήφανος για τους παίκτες του, τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες, δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Champions League παρά την ήττα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο Πορτογάλος προπονητής κατηγόρησε τους Καταλανούς για unfair play εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Περήφανος για τους παίκτες του, τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες, δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Champions League παρά την ήττα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο Πορτογάλος προπονητής κατηγόρησε τους Καταλανούς για unfair play εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Ο Μέσι είναι... Μέσι, ένα απίστευτο ταλέντο από άλλο γαλαξία, αλλά όπως και οι υπόλοιποι, δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Χρειαζόταν ποιότητα και fair play, αλλά δεν είδα τίποτα από τα δύο από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Έγιναν πολλά πράγματα. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, γιατί έξω από το ξενοδοχείο πετούσαν βεγγαλικά. Καλέσαμε την αστυνομία στις 23:00 και ήρθαν στις 3:30. Ένας παίκτης σαν τον Ετό, ο οποίος πηγαινοέρχεται στη Βαρκελώνη συνέχεια, ενημερώθηκε πως έπρεπε να πληρώσει φόρους που δεν είχε καταβάλει από το 2005», δήλωσε ο «Special One».

Παράλληλα άφησε αιχμές και για διαιτητική εύνοια της Μπαρτσελόνα. «Είμαι βέβαιος πως θα ξαναέρθω εδώ (‘Καμπ Νου’). Κάθε φορά οι ομάδες μου τίθενται αντιμέτωπες με την Μπαρτσελόνα και πάντα κάτι γίνεται. Η κόκκινη κάρτα του Μότα ήταν σαν αυτή του Ντρογκμπά. Δυστυχώς ο Μότα έχασε για λίγο την ψυχραιμία του. Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στο διαιτητή. Έχω πει και παλαιότερα πως όταν οι παίκτες θέλουν να τον βοηθήσουν, το έργο του είναι εύκολο, όμως σήμερα κάποιοι θέλησαν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη».

Όσο για την επιτυχία της ομάδας του είπε: «Είναι η πιο όμορφη ήττα της ζωής μου, αν και αξίζαμε το 0-0. Είναι απίστευτη η χαρά μου, μπορώ να πω μεγαλύτερη και από τότε που κατέκτησα το Champions League με την Πόρτο, γιατί τότε τα πάντα είχαν κριθεί νωρίς. Οι παίκτες μου ήταν ήρωες και ο καθένας άφησε το αίμα του στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύσκολο να τα καταφέρεις με 11 παίκτες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά με 10 είναι πραγματικά απίστευτο. Είμαι περήφανος για αυτούς, για όσους δεν έπαιξαν, αλλά και τους οπαδούς που ήταν στο πλευρό μας, από το γήπεδο ή τα σπίτια τους. Ζητώ από τους φιλάθλους μας να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο, αν και έχουν να δουλέψουν αύριο».

Για τον τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέφερε: «Όταν φτάνεις σε έναν τελικό φυσικά θες να κερδίσεις. Η Ίντερ είναι πλέον ευρωπαϊκή δύναμη και αν δεν καταφέρει να κατακτήσει φέτος το Champions League θα το πετύχει του χρόνου ή σε λίγα χρόνια».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει στον πάγκο της Ίντερ και την επόμενη περίοδο, απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Έχουμε τον τελικό του Champions League και δύο τελικούς στη Ρώμη, με τη Λάτσιο για το πρωτάθλημα και τη Ρόμα για το Κύπελλο. Εκεί είμαι αφοσιωμένος τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x