Πορτογαλία

Superliga: Νίκησε και μείωσε η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα αξιοποίησε στο έπακρο το στραβοπάτημα της Πόρτο, που την Παρασκευή ηττήθηκε με 1-0 από την Λεϊρία, και επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της Μπελενένσες μείωσε στους 5 τους βαθμούς διαφοράς από την πρώτη θέση. Παράλληλα πέρασε προσωρινά στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία την Κυριακή δοκιμάζεται στην έδρα της Μποαβίστα. Τα τέρματα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σημείωσαν ο Σιμάο στο 13’ και ο Λουιζάο στο 37’, ενώ για τη Μπελενένσες μείωσε στο 87’ ο Σίλας. Τόσο ο Κώστας Κατσουράνης, όσο και ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκαν ως βασικοί για τους «αετούς» της Λισαβόνας, με τον πρώτο να αντικαθίσταται στο 89’ από τον Μπέτο

Η Μπενφίκα αξιοποίησε στο έπακρο το στραβοπάτημα της Πόρτο, που την Παρασκευή ηττήθηκε με 1-0 από την Λεϊρία, και επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της Μπελενένσες μείωσε στους 5 τους βαθμούς διαφοράς από την πρώτη θέση. Παράλληλα πέρασε προσωρινά στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία την Κυριακή δοκιμάζεται στην έδρα της Μποαβίστα. Τα τέρματα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σημείωσαν ο Σιμάο στο 13’ και ο Λουιζάο στο 37’, ενώ για τη Μπελενένσες μείωσε στο 87’ ο Σίλας. Τόσο ο Κώστας Κατσουράνης, όσο και ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκαν ως βασικοί για τους «αετούς» της Λισαβόνας, με τον πρώτο να αντικαθίσταται στο 89’ από τον Μπέτο. Από τους γηπεδούχους αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Πέδρο.

Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, η Πάκος Φερέιρα επιβλήθηκε της Μπράγκα με 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 κα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να καταφέρουν να ισοφαρίσουν, αν και η Πάκος Φερέιρα τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πεντρίνια στο 90’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή 26/1

Λεϊρία-Πόρτο 1-0
(71’ Tιξιέρ)

Σάββατο 27/1

Πάκος Φερέιρα-Μπράγκα 3-2
(18’ Ελίας, 53’ Πάουλο, 58’ Αντούνες-80’ πεν. Βέντερ, 88’ Αντράντε)

Μπελενένσες-Μπενφίκα 1-2
(87’ Σίλας-13’ Σιμάο, 37’ Λουιζάο)

Κυριακή 28/1

Ρίο Άβε-Μπέιρα Μαρ
Ακαδέμικα-Σετουμπάλ
Αμαδόρα-Ναβάλ
Μποαβίστα-Σπόρτινγκ

Δευτέρα 29/1

Νασιονάλ-Μαρίτιμο

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x