Πορτογαλία

Όταν οι «δράκοι» πεθαίνουν…

Αρχίζει και «χλομιάζει» για την Πόρτο η κατάκτηση του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οι «δράκοι» έφεραν 1-1 στην έδρα της Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν προσωρινά στο -1 στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, ήτοι αν επικρατήσει αργότερα στην έδρα της Γκιμαράες, θα ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς της ομάδας του Βίτορ Περέιρα, οπότε όλοι στην ομάδα του λιμανιού παρακαλούν για μια απώλεια βαθμών των «αετών», ώστε να παραμείνει ως έχει η βαθμολογική κατάσταση.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο -1 από τις προνομιούχες θέσεις και εξακολουθούν να ελπίζουν για τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «δράκοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ροντρίγκεζ στο 34’ για να δεχτούν την ισοφάριση στο 38’ με τον Σουκ, όμως, παρά τις προσπάθειες τους στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να σημειώσουν δεύτερο γκολ.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Λούτσο Γκονζάλεζ, Ντεφούρ (62’ Αντρέ Κάστρο), Τζέιμς Ροντρίγκεζ, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Βαρέλα (73’ Ιζμαϊλοφ)


Ήττα «σοκ» για τη Ρίο Αβε με 1-0 από τη Μορεϊρένσε στην έδρα της, την άφησε στην έκτη θέση και οδήγησε τη μέχρι πρότινος ουραγό της βαθμολογίας στο +2 από τις τελευταίες θέσεις.

Έτσι, η Εστορίλ, που επικράτησε με 2-0 στην έδρα της τής Ακαντέμικα, την προσπέρασε στη βαθμολογία και βγαίνει αυτή προσωρινά στην Ευρώπη, αφήνοντας την αντίπαλό της στο +3 από τις επικίνδυνες θέσεις.

«Γκέλα» για τη Νασιονάλ, που ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της ουραγού Μπέιρα Μαρ, έμεινε στο -3 από τις προνομιούχες θέσεις και χάρισε ελπίδες παραμονής στους γηπεδούχους.



Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ζιλ Βιθέντε-Μπράγκα 1-3
(61’ Βιέρα – 45+2’, 81’ Βιάνα, 83’ Ζε Λούις)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ολιανένσε-Πάσος Φερέιρα 1-2
(39’ αυτ. Σάντος – 5’, 45’ Χοσέ)

Σπόρτινγκ-Σετούμπαλ 2-1
(16’ αυτ. Αμορεϊρίνια, 21’ πεν. Λαμπιαντ – 34’ Μακουκούλα)

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μπέιρα Μαρ-Νασιονάλ 2-2

Εστορίλ-Ακαντέμικα 2-0

Ρίο Άβε-Μορεϊρένσε 0-1

Μαρίτιμο-Πόρτο 1-1

Γκιμαράες-Μπενφίκα (22:30)


Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Πόρτο
Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε
Μπενφίκα-Ρίο Άβε
Μορεϊρένσε-Εστορίλ
Νασιονάλ-Γκιμαράες
Πάσος Φερέιρα-Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα-Σπόρτινγκ
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x