Πορτογαλία

Δεν έπαθαν… μπλακάουτ

Ισόπαλη (2-2) ήρθε η Μπενφίκα με την Πόρτο στο στάδιο του φωτός, «Ντα Λουζ». Οι «αετοί» αν και έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ τελικά δεν έπαθαν… μπλακάουτ και έτσι παραμένουν πρώτοι στην βαθμολογία.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Πόρτο στο «Ντα Λουζ» στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ευνοεί τους «αετούς», καθώς παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς με τους «δράκους» να είναι στη δεύτερη θέση έχοντας 33 και ένα ματς λιγότερο.

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά σε αυτό, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα στο 8’ χάρη στο γκολ του Μανγκαλά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τους παίκτες της Πόρτο να το χαρούν, αφού μετά από δύο λεπτά (10’) ο Μάτιτς έφερε το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και έτσι ήταν εύκολο να δημιουργηθούν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Σε μία από αυτές η Πόρτο πήρε εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ. Αυτό, βέβαια, δεν θα είχε συμβεί αν ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Αρτούρ Μοράες, δεν είχε υποπέσει σε τραγικό λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρτίνεζ στο 15’ να κάνει το 2-1.

Στη συνέχεια οι «αετοί» ανέβασαν τον ρυθμό τους και πίεζαν ακόμη περισσότερο, προκειμένου να σημειώσουν το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αυτό ήρθε στο 17’ με τον Γκαϊτάν, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής η Σετουμπάλ νίκησε 5-0 την Μορεϊρένσε, η Νασιονάλ 3-2 την Μπράγκα, ενώ και η Πάκος Φερέιρα εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της έδρας της, αφού επικράτησε της Ακαντέμικα με 1-0. Σπουδαία «διπλά» για τις Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Ριο Αβε, οι οποίες έκαμψαν την αντίσταση των Ολιανένσε και Ζιλ Βιθέντε αντίστοιχα. Στο 1-1 «κόλλησαν» Γκιμαράες και Μαρίτιμο.

Η (14η) αγωνιστική:

Σετουμπάλ- Μορεϊρένσε 5-0
Νασιονάλ- Μπράγκα 3-2
Μπενφίκα- Πόρτο 2-2
Πάκος Φερέιρα- Ακαντέμικα 1-0
Ολιανένσε- Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 0-2
Γκιμαράες- Μαρίτιμο 1-1
Ζιλ Βιθέντε- Ριο Αβε 0-1

Δευτέρα (14/1)

Μπέιρα Μαρ- Εστορίλ (22:15)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική:


Ριο Αβε- Γκιμαράες
Μαρίτιμο- Ολιανένσε
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας- Μπέιρα Μαρ
Εστορίλ- Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο- Πάκος Φερέιρα
Ακαντέμικα- Νασιονάλ
Μπράγκα- Σετουμπάλ
Μορεϊρένσε- Μπενφίκα

Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x