Πορτογαλία

Superliga: «Λιοντάρια» VS «δράκους»

Νίκη για την Μπελενένσες με 2-0 επί της Πάκος Φερέιρα, σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλάια της 7ης αγωνιστικής της Superliga. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζε Πέδρο που πέτυχε και τα δυο τέρματα, στο 15ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι και το τελικό 2-0 στο 39ο λεπτό. Από την 7η αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος φυσικά και ξεχωρίζει το ''σούπερ'' ντέρμπι πρωτοπόρων, μεταξύ της Σπόρτινγκ και της Πόρτο.

Νίκη για την Μπελενένσες με 2-0 επί της Πάκος Φερέιρα, σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλάια της 7ης αγωνιστικής της Superliga. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζε Πέδρο που πέτυχε και τα δυο τέρματα, στο 15ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι και το τελικό 2-0 στο 39ο λεπτό. Από την 7η αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος φυσικά και ξεχωρίζει το ''σούπερ'' ντέρμπι πρωτοπόρων, μεταξύ της Σπόρτινγκ και της Πόρτο. Την ίδια ώρα, η Μπενφίκα έχει εύκολη αποστολή καθώς υποδέχεται την Αμαδόρα, ενώ Μποαβίστα-Νασιονάλ και Ναβάλ-Μπράγκα είναι τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα, με το τελευταίο να ρίχνει την «αυλαία» της αγωνιστικής.

Το παιχνίδι της ημέρας:

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ. - ΠΟΡΤΟ

Στο μεγάλο ντέρμπι του «Ζοζέ Αλβαλάδε», η Σπόρτινγκ φιλοξενεί την Πόρτο και με νίκη καταφέρνει να αφήσει την αντίπαλό της τρεις βαθμούς πίσω, στην κούρσα για τον τίτλο. Βέβαια, από την αναμέτρηση αυτή, αμφίβολος είναι ο ταλαντούχος επιθετικός Νάνι. Η προϊστορία είναι με το μέρος των «λιονταριών» της Λισσαβώνας, καθώς μετρά τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες με τέρματα 9-5 υπέρ της.

Από την άλλη, η πρωταθλήτρια προέρχεται από τη νίκη με 4-1 επί του Αμβούργου για το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι σε φόρμα αν και σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και η ισοπαλία της κάνει. Αμφίβολος για τους «δράκους» είναι ο μέσος Ντιόγκο, όπως επίσης και ο μέσος Μποσίνγκουα που έχει τσακωθεί με τον τεχνικό Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Τα υπόλοιπα ματς:

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις αμφίρροπη αναμένεται να είναι η συνάντηση ανάμεσα στην Μποαβίστα και τη Νασιονάλ, ενώ από κει και πέρα, Ακαντέμικα και Άβες συνθέτουν το ντέρμπι των ουραγών, ενώ η Μαρίτιμο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την έδρα της για να κερδίσει την Μπέιρα Μαρ και ν’ ανέβει βαθμολογικά.

Την δυνατής έδρα θα προσπαθήσει ν’ αξιοποιήσει η Σετουμπάλ έχει δυνατή έδρα και θα προσπαθήσει να την αξιοποιήσει απέναντι στη Λεΐρια, ενώ η Μπενφίκα του Φερνάντο Σάντος, με την «πανωλεθρία» που υπέστη μεσοβδόμαδα από την Σέλτικ, θέλει να σώσει τα προσχήματα κόντρα στην Αμαδόρα. Τέλος, η αγωνιστική «πέφτει» με το αμφίρροπο παιχνίδι της Ναβάλ απέναντι στη φιλόδοξη Μπράγκα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 20/10

Μπελενένσες-Πάκος Φερέιρα 2-0
(Ζε Πέδρο 15'πεν, 39')

Σάββατο 21/10

Μποαβίστα-Νασιονάλ

Κυριακή 22/10

Ακαντέμικα-Άβες
Μαρίτιμο-Μπέιρα Μαρ
Σετουμπάλ-Λεΐρια
Μπενφίκα-Αμαδόρα
Σπόρτινγκ-Πόρτο

Δευτέρα 23/10

Ναβάλ-Μπράγκα

H βαθμολογία στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x