Πορτογαλία

Superliga: Νίκη-θρίλερ για τη Ναβάλ

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος με 10 βαθμούς σκαρφάλωσε, έστω και προσωρινά, η Ναβάλ, καθώς στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής επιβλήθηκε της Μπέιρα Μαρ με 2-1. Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε για γερά νεύρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 86’ με τον Λεάο, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με δύο τέρματα του Νέι στο 89ο και το 90ο λεπτό, αφήνοντας τη Μπέιρα Μαρ στους 5 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος με 10 βαθμούς σκαρφάλωσε, έστω και προσωρινά, η Ναβάλ, καθώς στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής επιβλήθηκε της Μπέιρα Μαρ με 2-1. Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε για γερά νεύρα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 86’ με τον Λεάο, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με δύο τέρματα του Νέι στο 89ο και το 90ο λεπτό, αφήνοντας τη Μπέιρα Μαρ στους 5 βαθμούς. Στο μοναδικό ματς του Σαββάτου η Μποαβίστα επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Μπελενένσες και έφτασε τους 7 βαθμούς έναντι 5 των ηττημών.

Πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το υπόλοιπο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Δύσκολα τα πράγματα για την πρωτοπόρο και αήττητη Πόρτο που αντιμετωπίζει τη Μπράγκα στο «Μουνισιπάλ». Οι πρωταθλητές προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Αρσεναλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι γηπεδούχοι από την πρόκριση τους στην φάση των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, φιλοξενεί στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» την 3η Λεϊρία, προερχόμενη από την μεσοβδόμαδη εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Σπάρτακ Μόσχας. Την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχει η Μπενφίκα, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που υποδέχεται την προτελευταία Άβες, η οποία «καίγεται» και αυτή για βαθμούς. Στην αποστολή των «αετών» για την συνάντηση αυτή, συμπεριλήφθηκαν τόσο ο Κώστας Κατσουράνης, όσο και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Η Νασιονάλ Μαδέιρα μετά τον αποκλεισμό της από την Ραπίντ Βουκουρεστίου στον πρώτο γύρου του ΟΥΕΦΑ, επιστρέφει στο πρωτάθλημα για να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ακαντέμικα, που δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Μαρίτιμο υποδέχεται την ουραγό Αμαδόρα και θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει το αήττητο στο «Ντος Μπαρέιρος», ενώ ιδιαίτερα αμφίρροπο θα είναι το παιχνίδι ανάμεσα στην Σετούμπαλ και την Πάκος Φερέιρα στο «Μπονφίμ».

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 29/9/2006

Ναβάλ - Μπέιρα Μαρ 2-1
(89’, 90’ Νέι-86’ Λεάο)

Σάββατο 30/9/2006

Μπελενένσες - Μποαβίστα 0-2
(2' Λιντς, 35' Ζε Μανουέλ)

Κυριακή 01/10/2006

18:00 Ακαντέμικα - Νασιονάλ
18:00 Μαρίτιμο - Αμαδόρα
21:45 Μπενφίκα - Αβες

Δευτέρα 02/10/2006

21:15 Σπόρτινγκ Λ. - Λεϊρία
22:30 Σετούμπαλ - Πάκος Φερέιρα
23:15 Μπράγκα – Πόρτο

Δείτε την βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x