Πορτογαλία

Λουίς Άντερσον, like…Ροναλντίνιο

Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και όπως όλα τα παιδιά της χώρας του καφέ, μεγάλωσε με μια μπάλα στα πόδια. Από μικρός έδειξε το ταλέντο και στην Ευρώπη αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Και όταν λέμε Ευρώπη φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην Ελλάδα. Όχι ότι δεν ανήκουμε…. Απλά δεν εντασσόμαστε σε αυτό που λένε και στην ποδοσφαιρική γλώσσα σκάουτινγκ. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να βρεις τα λεγόμενα «λαβράκια» όπως ο 18 Βραζιλιάνος μέσος της Πόρτο, Λουίς Άντερσον. Μόνο μια του εμφάνιση, έφτασε και μάλιστα ήταν υπεραρκετή για να αρχίσουν τα πρωτοσέλιδα να κάνουν λόγο ακόμα και για τον νέο Ροναλντίνιο. Η ηλικία του μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει πολλά ακόμη να μάθει. Αν κάποιος όμως είδε το παιχνίδι της Πόρτο για το Champions League κόντρα στη ΤΣΣΚΑ στην Πορτογαλία και δεν γνωρίζει την ηλικία του μικρού χορευτή… τότε σίγουρα μιλάει για ένα ποδοσφαιριστή που παίζει πολλά χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας πλούσιες εμπειρίες στην πλάτη του.

Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και όπως όλα τα παιδιά της χώρας του καφέ, μεγάλωσε με μια μπάλα στα πόδια. Από μικρός έδειξε το ταλέντο και στην Ευρώπη αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Και όταν λέμε Ευρώπη φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην Ελλάδα. Όχι ότι δεν ανήκουμε…. Απλά δεν εντασσόμαστε σε αυτό που λένε και στην ποδοσφαιρική γλώσσα σκάουτινγκ. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να βρεις τα λεγόμενα «λαβράκια» όπως ο 18 Βραζιλιάνος μέσος της Πόρτο, Λουίς Άντερσον. Μόνο μια του εμφάνιση, έφτασε και μάλιστα ήταν υπεραρκετή για να αρχίσουν τα πρωτοσέλιδα να κάνουν λόγο ακόμα και για τον νέο Ροναλντίνιο.

Η ηλικία του μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει πολλά ακόμη να μάθει. Αν κάποιος όμως είδε το παιχνίδι της Πόρτο για το Champions League κόντρα στη ΤΣΣΚΑ στην Πορτογαλία και δεν γνωρίζει την ηλικία του μικρού χορευτή… τότε σίγουρα μιλάει για ένα ποδοσφαιριστή που παίζει πολλά χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας πλούσιες εμπειρίες στην πλάτη του.
Ο μικρός Άντερσον μπορεί να μην οδήγησε την ομάδα του στην νίκη(0-0), ήταν όμως όλη η ομάδα. Γύρναγε πίσω μάρκαρε, έκλεβε, έβγαζε μπροστά την μπάλα, μοίραζε με ακρίβεια, όταν ήθελε να σε τριπλάρει απλά το έκανε, και πάνω απ’όλα έδειχνε ψυχραιμία στο τρόπο παιχνιδιού του. Και όλα αυτά σε ηλικία 18 χρονών και σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς ίχνος άγχους. Ο ίδιος δείχνει να ξέρει ποιος είναι και ότι δεν χρειάζεται να κάνει φίλους… για να τον προωθήσουν. Ενώ για το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων που ήδη έχουν αρχίσει να κινούν διαδικασίες για να τον αποκτήσουν, τον τιμά το ενδιαφέρον τους αλλά προτιμάει να μείνει προσηλωμένος στην Πόρτο, τουλάχιστον προς το παρόν.

«Πραγματικά αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου(Πόρτο) στο πρωτάθλημα και το Champions League, αλλά είναι φυσιολογικό να σκέφτομαι και για το μέλλον μου», τόνισε στο Πορτογαλικό κανάλι SportTv1.

Για τις Τσέλσι και Μπαρτσελόνα τόνισε ότι επρόκειτο για τεράστια προοπτική μια πιθανή μετακίνηση του. «Για την ακρίβεια κανείς δεν μου έχει μιλήσει για μια πιθανή μεταγραφή, αλλά ειλικρινά θα ήμουν ψεύτης, αν έλεγα ότι δεν θέλω να παίξω για λογαριασμό ενός σούπερ κλαμπ», σχολίασε, αναφερόμενος σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από τους «Μπλε» και τους Καταλανούς.

«Η Πόρτο είναι μια μεγάλη ομάδα, όμως οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίξει σε συλλόγους όπως η Μπάρτσα και Τσέλσι, οποιαδήποτε στιγμή στην καριέρα του», πρόσθεσε.

«Πρέσινγκ» από τους «Μπλαουγκράνα»

Ο Γενικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα Τίκι Μπεκιριστάιν μετέβη στην Πορτογαλία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που προκύπτουν από την χώρα των «Ίβηρων» και συζήτησε με τον 18χρονο Βραζιλιάνο μέσο μια πιθανή συνεργασία των δυο πλευρών το ερχόμενο καλοκαίρι. Ό ίδιος ο Μπεκιριστάιν δεν διέψευσε την συνάντηση, αλλά ούτε την επιβεβαίωσε.

«Τίποτα δεν έγινε. Προς το παρόν ενδιαφερόμαστε για τον ποδοσφαιριστή. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τον Άντερσον», σχολίασε ο Μπεκιριστάιν στο Sport της Βαρκελώνης.

Παρακολούθηση από Τσέλσι

Το τεχνικό τιμ του Μουρίνιο, γνωρίζει τον Λουίς Άντερσον καιρό τώρα. Τον έχουν εντοπίσει πριν ακόμα πάει στην Πόρτο τον Φεβρουάριο του 2005. Ο Φρανκ Άρνεσεν, ειδικός στην ανεύρεση ταλέντων για λογαριασμό της Τσέλσι, ασχολείται μαζί του τους τελευταίους 18 μήνες και μάλιστα μετέβη στην Πορτογαλία για να τον δει στο παιχνίδι της ομάδας τους με την ΤΣΣΚΑ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν θα απασχολήσει αρκετά τις δυο ομάδες ο νεαρός Λουίς Άντερσον.

Το προφίλ του Λουίς Άντερσον

Ημ.γέννησης Q13/4/1988
Εθνικότητα: Βραζιλία
Τόπος Γέννησης: Πόρτο Αλέγκρε
Ομάδα: Πόρτο
Ύψος: 1,76 – 69κιλά
Νο φανέλας: 10

Σεζόν – ομάδα/συμμετοχές

2004 - Γκρέμιο 5(1γκολ)
2005 – Γκρέμιο -
2005/06 - Πόρτο – 3
2006/07 - Πόρτο - 3

Επιμέλεια: Λευτέρης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x