Ελλάδα

Δεν πάθαμε και τίποτα...

Η πρωταθλήτρια Eυρώπης στους Νέους, Ισπανία ήταν το απόλυτο φαβορί. Η Εθνική μας ομάδα την «κοίταξε στα μάτια», αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Euro. H ήττα με σκορ 2-1 επί της ουσίας δεν κοστίζει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση κόντρα σε πιο βατούς αντιπάλους. Αισθητά βελτιωμένη η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όπου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Επόμενο "εμπόδιο" η Εσθονία την Παρασκευή.

Η πρωταθλήτρια Eυρώπης στους Νέους, Ισπανία ήταν το απόλυτο φαβορί.

Η Εθνική μας ομάδα την «κοίταξε στα μάτια», αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Euro. H ήττα με σκορ 2-1 επί της ουσίας δεν κοστίζει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση κόντρα σε πιο βατούς αντιπάλους.

Αισθητά βελτιωμένη η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όπου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Επόμενο "εμπόδιο" η Εσθονία την Παρασκευή.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί είχαν σαφή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κατοχή μπάλας, ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν για την Εθνική με τους αντίπαλους αμυντικούς να προλαβαίνουν τελευταία στιγμή τον Γιαννιώτα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, μέσα σε 10΄ πήραν προβάδισμα 2-0, καθώς στο 30΄ ο Ροντρίγκεζ «άνοιξε» το σκορ με πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια, ενώ εννιά λεπτά αργότερα οι Ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους, μετά από λανθασμένη έξοδο του Στέφανου Καπίνο, με τον Οσέντε να μην χάνει την ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος οι διεθνείς «κοίταξαν» στα ίσα τους Ίβηρες και αφού αρχικά προειδοποίησαν στο 65΄ με τον Διαμαντάκο να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά, ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός του Ολυμπιακού μείωσε σε 2-1, μετά από ωραία συνεργασία της Εθνικής και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Ωστόσο, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τίποτα δεν άλλαξε με την Ελλάδα να ξεκινά με το... αριστερό τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφήνοντας όμως μεγάλες ελπίδες για καλύτερα αποτελέσματα στην εξέλιξη του τουρνουά.

Αλλαγή έγινε στο 81΄ ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Χάρης Μαυρίας, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Την ερχόμενη Παρασκευή ο δεύτερος αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην "οικοδέσποινα" Εσθονία (17:00).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (73΄Βούζας), Μαυρίας (78΄Μπακασέτας), Φουρλάνος (81΄Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ρουγκάλας, Λυκόγιαννης

Ισπανία: Κέπα, Κάστρο, Μανκίλο, Οσέντε, Γκριμάλντο, Τόρες (64΄Καμπάνα), Σαούλ, Σούσο, Χεσέ (Αλκασέρ), Ζουάνμι, Ντεουλοφέου (84΄Μπερνάτ)

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x