Πορτογαλία

Superliga: Νίκη για τη Σπόρτινγκ

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Μποαβίστα με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ζε Μανελ στο 16’, ωστόσο με τρία γκολ στην επανάληψη η Σπόρτινγκ έφτασε στη νίκη. Ο Νάνι στο 63’ και ο Ντέιβιντ στο 65’ και το 89’ πέτυχαν το γκολ των νικητών, ενώ οι ηττημένοι, που στο 69’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σόουζα μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Ζε Μανέλ

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Μποαβίστα με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ζε Μανελ στο 16’, ωστόσο με τρία γκολ στην επανάληψη η Σπόρτινγκ έφτασε στη νίκη. Ο Νάνι στο 63’ και ο Ντέιβιντ στο 65’ και το 89’ πέτυχαν το γκολ των νικητών, ενώ οι ηττημένοι, που στο 69’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σόουζα μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Ζε Μανέλ.

Στα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου, η Μπράγκα επικράτησε της Πάκος Φερέιρα με 2-1, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Ζεράλδο στο 90’. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 72’ με τον Ζε Κάρλος, ενώ στο 80’ ο Ρόνι είχε κάνει το 1-1. Μπέιρα Μαρ και Άβες ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-1 με τον Μάριο Ζαρντέλ, που επέστρεψε με γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (40’ Ζαρντέλ, 81’ Μάτος-2’ Χερνάνι, 85’ Ζούνιορ).

Χάος προκλήθηκε την Κυριακή, καθώς ο προγραμματισμένος αγώνας ανάμεσα στη Μπενφίκα και τη Μπελενένσες αναβλήθηκε, καθώς η Ζιλ Βιθέντε, που υποβιβάστηκε προ ημερών αντί της Μπελενένσες, κατέβηκε κι αυτή στον αγωνιστικό χώρο! Στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2005-06 μεταξύ των δύο ομάδων η Ζιλ Βιθέντε επικράτησε με 1-0 της Μπελενένσες και εξασφάλισε την παραμονή της στέλνοντας την αντίπαλό της στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, στο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Ματέους, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Η διοίκηση της Μπελενένσες έκανε ένσταση για τη χρησιμοποίηση του Αγκολέζου παίκτη και το αθλητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας αποφάσισε τελικά λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος να μηδενίσει στο συγκεκριμένο αγώνα τη Ζιλ Βιθέντε και να αλλάξει τις ισορροπίες.

Μετά την απόφαση αυτή, η Μπελενένσες είναι η ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, αλλά οι άνθρωποι της Ζιλ Βιθέντε έκαναν ήδη έφεση και είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια. Το βασικό τους επιχείρημα είναι πως η απόφαση έπρεπε να ληφθεί πριν την 1η Ιουλίου, μέρα που ξεκινάει επίσημα η καινούρια σεζόν.

Την Παρασκευή, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της σεζόν, η Πόρτο επικράτησε της Λεϊρία στο «Ντραγκάο» με 2-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Αντριάνο (20’) και Κουερέσμα (45’), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στις 69’ ο Σουγκου. Έτσι ο νέος προπονητής των «δράκων», Ζεσουάλδο Φερέιρα, σημείωσε την πρώτη του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 25/8

Πόρτο-Λεϊρία 1-0

Σάββατο 26/8

Μπέιρα Μαρ-Άβες 2-2

Μπράγκα-Πάκος Φερέιρα 2-1

Σπόρτινγκ-Μποαβίστα 3-2

Κυριακή 27/8

Ναβάλ-Αμαδόρα 2-0

Μπενφίκα-Μπελενένσες (αναβλήθηκε)

Μαρίτιμο-Νασιονάλ 1-0

Δευτέρα 28/8

Σετουμπάλ-Ακαντέμικα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x