Πορτογαλία

Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται…

Δε χρειάζεται να πιεστούν πολύ, ώστε να νικήσουν tτις αντιπάλους τους στην 15η αγωνιστική της Superliga οι δυο πρωτοπόρες του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας και να παραμείνουν σταθερά στις θέσεις που κατέχουν αυτή τη στιγμή. Η πρώτη του πίνακα, Μπενφίκα, υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» την, εκ των ουραγών, Σετούμπαλ και βρίσκεται σε ικανή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να νικήσει την αντίπαλό της.

Δε χρειάζεται να πιεστούν πολύ, ώστε να νικήσουν tτις αντιπάλους τους στην 15η αγωνιστική της Superliga οι δυο πρωτοπόρες του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας και να παραμείνουν σταθερά στις θέσεις που κατέχουν αυτή τη στιγμή. Η πρώτη του πίνακα, Μπενφίκα, υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» την, εκ των ουραγών, Σετούμπαλ και βρίσκεται σε ικανή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να νικήσει την αντίπαλό της, που δεν είναι σταθερή σε απόδοση και δεν αποτελεί και κανένα φόβητρο, πέρα από το γεγονός πως ψάχνει για βαθμούς για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Oι «αετοί» γνωρίζουν ξεκάθαρα πως με νίκη αποκτούν ένα σημαντικό προβάδισμα, έχοντας δυο βαθμούς διαφορά από τους «δράκους».

Από την πλευρά τους, οι κάτοχοι του Europa League υποδέχονται στο «Ντραγκάο» τη Ρίο Αβε, η οποία βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με την αντίπαλο των Λουζιτανών και θα κυνηγήσει ότι βαθμό μπορεί, ώστε να ξεφύγει από τις επικίνδυνες ξέσεις. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την ισοπαλία κόντρα στη Σπόρτινγκ, που δεν πρέπει να θεωρηθεί και αποτυχία, αφού ήταν ντέρμπι, θέλουν να μείνουν δυο βαθμούς πίσω από τη μεγάλη τους αντίπαλο και δείχνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Όσον αφορά στα «λιοντάρια», μεταβαίνουν στην έδρα της Μπράγκα, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ώστε να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν στη συνέχεια και αν είναι ικανά να «χτυπήσουν» τον τίτλο. Από την πλευρά τους, οι φιναλίστ του Europa League ισοβαθμούν με τους πρωτευουσιάνους και θα θέλουν να τους ξεπεράσουν, ώστε να αποκτήσουν, τουλάχιστον, πλεονέκτημα για την έξοδο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η πέμπτη της ευρωπαϊκής «παρέας, η Μαρίτιμο, δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Πάσος Φερέιρα και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως δύσκολα θα παραμείνει στα μεγάλα «σαλόνια».



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 13/1

Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο 22:15

Σάββατο 14/1

Φεϊρένσε-Ζιλ Βιθέντε 18:00
Μπενφίκα-Σετούμπαλ 20:30
Πόρτο-Ρίο Αβε 22:30

Κυριακή 15/1 (18:00)

Νασιονάλ-Λεϊρία
Ολιανένσε-Μπέιρα μαρ
Ακαντέμικα-Γκιμαράες 20:00
Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 22:15


Η επόμενη αγωνιστική (16η):

Πόρτο-Γκιμαράες
Μπενφίκα-Ζιλ Βιθέντε
Ακαντέμικα-Λεϊρία
Πάσος Φερέιρα-Σετούμπαλ
Μπράγκα- Ρίο Αβε
Ολιανένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο
Νασιονάλ-Φεϊρένσε


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x