Πορτογαλία

Όταν οι «δράκοι» δεν πετούν φωτιές…

Να που τελικά δεν είναι «άτρωτη» η Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι «δράκοι» πήραν απλά 0-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Φεϊρένσε, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της πορτογαλικής Superliga και έχασαν την ευκαιρία να παραμείνουν σίγουρα μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό, αφού βρέθηκαν μόνο τρεις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο.

Να που τελικά δεν είναι «άτρωτη» η Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι «δράκοι» πήραν απλά 0-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Φεϊρένσε, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της πορτογαλικής Superliga και έχασαν την ευκαιρία να παραμείνουν σίγουρα μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό, αφού βρέθηκαν μόνο τρεις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, οπότε οι κάτοχοι του Europa league ποντάρουν σε μια «γκέλα» των «αετών» κόντρα στην Ακαντέμικα, ώστε να παραμείνουν στο προβάδισμα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να «διασπάσουν» την καλοστημένη άμυνα της Φεϊρένσε, βλέποντας και τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ να αποβάλλεται στο 94’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Σαπουνάρου (82' Τζάλμα Κάμπος), Γκουαρίν, Μπελούτσι, Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ, Μανγκάλα, Κρ. Ροντρίγκεζ (70' Ντεφούρ), Κλέμπερ (46' Βαρέλα)


Μέσα στη «ζώνη» της Ευρώπης παρέμεινε η Μαρίτιμο, που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-1 της προτελευταίας Λεϊρία στην έδρα της και να δείχνει ικανή για τη διεκδίκηση της εξόδου στην Ευρώπη. Πλησίασε κάπως τις ευρωπαϊκές θέσεις η Σετούμπαλ, που νίκησε με 1-0 την Μπέιρα Μαρ στην έδρα της και βρέθηκε τρεις βαθμούς πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Αντίθετα, οι ηττημένοι βρέθηκαν μακριά από τις πρώτες θέσεις.



Τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:


Παρασκευή 16/09

Ζιλ Βιθέντε-Ολιανένσε 1-1

Σάββατο 17/09

Νασιονάλ Μαδέιρα- Πάκος Φερέιρα 1-0

Κυριακή 18/09

Λεϊρία-Μαρίτιμο 1-3

Σετούμπαλ-Μπέιρα Μαρ 1-0

Φεϊρένσε-Πόρτο 0-0

Μπενφίκα-Ακαντέμικα (22:15)

Δευτέρα 19 /09

Γκιμαράες-Μπράγκα (21:15)
Ρίο Άβε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (23:15)


Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (έκτη):

Παρασκευή 23/09
Πόρτο – Μπενφίκα (22:15)

Σάββατο 24/09
Μπράγκα – Νασιονάλ (20:30)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σετούμπαλ

Κυριακή 25/09
Μπέιρα Μαρ-Ρίο Άβε (18:00)
Ολιανένσε- Λεϊρία (18:00)
Πάκος Φερέιρα- Ζιλ Βιθέντε (18:00)
Μαρίτιμο-Γκιμαράες (21:15)

Δευτέρα 26/09
Ακαντέμικα-Φειρένσε (22:15)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x