Πορτογαλία

Καρβάλιο: «Πιστεύω ότι αδικήθηκα»

Τους λόγους για τους οποίους ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας αποκάλυψε ο Ρικάρντο Καρβάλιο, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». «Δεν είχε νόημα να είμαι στην αποστολή εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αδικήθηκα, επειδή ήμουν καλός στην προπόνησης και ξαφνικά ένας συμπαίκτης μου – που δεν προπονούταν μαζί μας – ήρθε και έπαιξε στο διπλό», τόνισε ο διεθνής αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τους λόγους για τους οποίους ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας αποκάλυψε ο Ρικάρντο Καρβάλιο, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS».

«Δεν είχε νόημα να είμαι στην αποστολή εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αδικήθηκα, επειδή ήμουν καλός στην προπόνηση και ξαφνικά ένας συμπαίκτης μου – που δεν προπονούταν μαζί μας – ήρθε και έπαιξε στο διπλό», τόνισε ο διεθνής αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας .σκέφτεται να καταθέσει αίτημα στην UEFA να τιμωρήσει τον 33χρονο παίκτη για την αδικαιολόγητη απόφαση να αποχωρήσει από την αποστολή της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Κύπρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καρβάλιο

Ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο, σε χαρακτήρισε «λιποτάκτη», επειδή έφυγες χωρίς λόγο από την αποστολή και ανακοίνωσες ότι αποχωρείς από την ομάδα. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Εάν χρησιμοποίησε στρατιωτική γλώσσα για εμένα, τότε θα μπορούσε να πει ότι είμαι μισθοφόρος. Όταν ένας στρατιώτης πάει στον πόλεμο, δεν αγαπάς ή δεν έχεις πάθος για τη χώρα του, τότε είσαι μισθοφόρος. Είμαι στην αποστολή, επειδή αγαπάω και παθιάζομαι για τη χώρα μου, όχι για τον προπονητή. Αυτό με ενόχλησε και δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη».

Γιατί έφυγες από το ξενοδοχείο της αποστολής χωρίς να μιλήσεις σε κανέναν;

«Ήταν μια προμελετημένη απόφαση. Πήρα την απόφαση εν θερμώ. Αισθάνθηκε ότι δεν με σεβάστηκαν κάποιοι. Μόλις πήγαμε στα αποδυτήρια, πήρα τον σάκο μου και το αυτοκίνητό μου. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν πως δεν μίλησα στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας».

Τι έγινε και πήρες αυτή την απόφαση;

«Δεν είχε νόημα να είμαι στην αποστολή εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αδικήθηκα, επειδή ήμουν καλός στην προπόνησης και ξαφνικά ένας συμπαίκτης μου – που δεν προπονούταν μαζί μας – ήρθε και έπαιξε στο διπλό».

Μήπως εννοείς τον Πέπε;

«Ναι. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του, αλλά με τον προπονητή».

Ο Μπέντο είπε ότι γύρισες την πλάτη στη χώρα σας. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Πρόσφατα υπήρξαν πολλά προβλήματα στην αποστολή, κάποια ήταν φανερά, και δε έγινε διορθώθηκε η κατάσταση. Αποφάσισα να μείνω για να βοηθήσω. Λυπάμαι επειδή ο προπονητής δεν έκανε κάτι. Δεν είχα πρόβλημα ποτέ με κανέναν».

Πώς κρίνεις τον Πάουλο Μπέντο που μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό;

«Ο προπονητής μίλησε μόνο για το θέμα μία μέρα πριν από τον αγώνα με την Κύπρο. Αντί να μιλήσει για τον αγώνα και να του κάνουν δύο-τρεις ερωτήσεις, εκείνος επέλεξε να μιλήσει κατευθείαν για το θέμα μου. Αντίθετα, εγώ ανακοίνωσα την απόφασή μου δύο μέρες πριν από τον αγώνα και εξήγησα τους λόγους».

Έχεις μιλήσει με τον Ζοσέ Μουρίνιο για ό,τι έγινε και τις πιθανές συνέπειες;

«Ναι, έχω μιλήσει μαζί του και με αρκετά άλλα πρόσωπα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάποιοι είπαν ότι είναι σεβαστή η απόφασή μου».

Υπάρχει περίπτωση να φορέσεις στο μέλλον της εθνικής Πορτογαλίας;

«Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά πάντα λέω στους συμπαίκτες μου και τους προηγούμενους προπονητές πως ποτέ δεν θα αποχωρούσα από την εθνική. Αυτό, όμως, ήταν διαφορετικό θέμα. Ωστόσο, αν στο μέλλον με υπολογίζουν στην εθνική ας με πάρουν τηλέφωνο και θα είμαι διαθέσιμος».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x