Πορτογαλία

«Ατσαλένιοι αετοί»

Ακόμα σκοράρει η Μπενφίκα κόντρα στην Πάσος Φερέιρα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας σάρωσαν με 5-1 την αντίπαλό τους στην έδρα της, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική της Superliga και μείωσαν ξανά στους 13 βαθμούς τη διαφορά τους στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο Πόρτο, όμως θεωρείται απίθανο να προλάβουν το «τρένο» του τίτλου, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα σκοράρει η Μπενφίκα κόντρα στην Πάσος Φερέιρα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας σάρωσαν με 5-1 την αντίπαλό τους στην έδρα της, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική της Superliga και μείωσαν ξανά στους 13 βαθμούς τη διαφορά τους στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο Πόρτο, όμως θεωρείται απίθανο να προλάβουν το «τρένο» του τίτλου, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παραμείνουν μέσα στην πρώτη εξάδα, μια θέση κάτω από το επόμενο Europa League και ευελπιστούν να μπουν στην πεντάδα μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, προηγούμενοι με 3-0, χάρη στα τέρματα των Καρντόζο στο 5’ με πέναλτι, Αϊμάρ στο 13’ και Γκαϊτάν στο 25’, για να μειώσει στο 28’ η Πάσος με το αυτογκόλ του Καρόλε. Η αποβολή του Κοένε στο 41’ βοήθησε τους Λουζιτανούς να σημειώσουν άλλα δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στον Γκόμεζ στο 82’ και στο 92’, που είχε μπει ως αλλαγή στο 77'.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Ρομπέρτο, Λουϊζάο, Καρόλε, Ζαρντέλ, Τσάβι Γκαρσία, Αϊμάρ, Γκαϊτάν (71' Κάρλος Μάρτινς), Καρντόζο (65' Θέσαρ Πεϊσότο), Γιάρα, Μάξι Περέιρα, Σαβιόλα (77' Νούνο Γκόμεζ)


Τέταρτη βρέθηκε η Μπράγκα, που νίκησε δύσκολα τη Ρίο Αβε με 1-0 στο «Ονο» και έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μακριά από κάθε στόχο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.



Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 18/3

Πορτιμονένσε-Γκιμαράες 2-1

Σάββατο, 19/3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Λεϊρία 0-0

Κυριακή, 20/3

Μαρίτιμο-Ολιανένσε 4-0

Ναβάλ-Μπέιρα Μαρ 2-2

Σετούμπαλ-Νασιονάλ 2-1

Πόρτο-Ακαντέμικα 3-1

Δευτέρα, 21/3

Μπράγκα-Ρίο Άβε 1-0

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα 1-5


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Η επόμενη αγωνιστική (25η):

Κυριακή, 3/4 (18:00)

Ακαντέμικα-Πορτιμονένσε
Μπέιρα Μαρ-Μπράγκα
Μπενφίκα-Πόρτο
Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Νασιονάλ-Πάσος Φερέιρα
Ολιανένσε-Ναβάλ
Ρίο Άβε-Σετούμπαλ
Λεϊρία-Μαρίτιμο


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x