Πορτογαλία

Superliga: Ο Αλμέιδα «λύτρωσε» τους «δράκους»

Με τον Αλμέιδα σε μεγάλη μέρα, η Πόρτο επικράτησε με 1-0 εκτός έδρα της Ακαντέμικα και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης των «δράκων», πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 70ο λεπτό. «Σαρωτική» η Σετουμπάλ, συνέτριψε με 4-1 τη Ναβάλ, «σκαρφαλώνοντας» στην 7η του βαθμολογικού πίνακα. Στο 1-1 «κόλλησαν», Ζιλ Βιθέντε και Γκιμαράες, με του φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Έστω και δύσκολα, η Πάκος Φερέιρα επιβλήθηκε με 2-1 της Αμαδόρα, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό, από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον Ούγκο Αλμέιδα σε μεγάλη μέρα, η Πόρτο επικράτησε με 1-0 εκτός έδρα της Ακαντέμικα και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης των «δράκων», πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 70ο λεπτό. «Σαρωτική» η Σετουμπάλ, συνέτριψε με 4-1 τη Ναβάλ, «σκαρφαλώνοντας» στην 7η του βαθμολογικού πίνακα. Στο 1-1 «κόλλησαν», Ζιλ Βιθέντε και Γκιμαράες, με του φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Έστω και δύσκολα, η Πάκος Φερέιρα επιβλήθηκε με 2-1 της Αμαδόρα, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό, από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Νούνο Γκόμεζ, η Μπενφίκα επικράτησε με 1-0 την Μπράγκα στο «Ντα Λουζ» και «στρογγυλοκάθησε» στην 3η θέση του πρωταθλήματος, κοιτάζοντας πλέον το προσεχές παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε στο 2ο λεπτό το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 71', λόγω αποβολής του Λουίς Φελίπε.

Σε ματς που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, Νασιονάλ και Ρίο Άβε, ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Η αναμέτρηση είχε διακοπεί στο δεύτερο ημίχρονο λόγω κακοκαιρίας και συνεχίστηκε την επόμενη μέρα. Η «αυλαία» της αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα, με την αναμέτρηση της Λεϊρία με την Μποαβίστα.


Το παιχνίδι της ημέρας:

Λεϊρία – Μποαβίστα

Την είσοδο στην εξάδα του πρωταθλήματος, έχουν ως στόχοι οι γηπεδούχοι, που δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τους Πάολο Γκόμεζ και Μασιέλ, ενώ επιστρέφει μετά την τιμωρία του ο Αλιάντρα. Η Μποαβίστα θέλει να επανέλθει στις νίκες, μετά το άσχημο παιχνίδι κόντρα στην Μπελενένσες, παραμένοντας σε «τροχιά» Ευρώπης. Τραυματίας παραμένει ο Μάρκο, ενώ αμφίβολος είναι ο Τιάγο.



Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Παρασκευή 25/3/2006

Νασιονάλ – Ρίο Άβε 1 – 1


Σάββατο 25/3/2006

Μπενφίκα – Μπράγκα 1 - 0

Mαριτίμο - Μπελενέσες 1 - 0

Κυριακή 26/3/2006

Ζιλ Βιθέντε – Γκιμαράες 1 – 1

Πάκος Φερέιρα – Αμαδόρα 2 – 1

Σετούμπαλ – Ναβάλ 4 – 1

Ακαντέμικα – Πόρτο 0 – 1



Δευτέρα 27/3/2006

Λεϊρία – Μποαβίστα 23:30

Η βαθμολογία της Superliga.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x