Πορτογαλία

Στον τελικό μέσω… πέναλτι η Πόρτο

Κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ στην Πορτογαλία βρίσκεται η Πόρτο. Οι «δράκοι» προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο» με 5-4. Μετά από 90 λεπτά κανονικού αγώνα χωρίς γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Λιέντσον στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μπένι ΜακΚάρθι ισοφάρισε για την ομάδα του Κο Αντριάνσε και όλα κρίθηκαν στη… ρώσικη ρουλέτα. Πριν το τελευταίο σφύριγμα οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς Μποσίνγκουα από πλευράς Πόρτο και Κανέιρα από πλευράς Σπόρτινγκ αντίκρισαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα

Κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ στην Πορτογαλία βρίσκεται η Πόρτο. Οι «δράκοι» προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο» με 5-4. Μετά από 90 λεπτά κανονικού αγώνα χωρίς γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Λιέντσον στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μπένι ΜακΚάρθι ισοφάρισε για την ομάδα του Κο Αντριάνσε και όλα κρίθηκαν στη… ρώσικη ρουλέτα. Πριν το τελευταίο σφύριγμα οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς Μποσίνγκουα από πλευράς Πόρτο και Κανέιρα από πλευράς Σπόρτινγκ αντίκρισαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Βίτορ Μπαΐα απέκρουσε το πρώτο πέναλτι των «λιονταριών» από τον Μουτίνιο και εν συνεχεία όλοι οι συμπαίκτες του ευστόχησαν χαρίζοντας στην Πόρτο τη μεγάλη πρόκριση. Αντίπαλος της Πόρτο, που μετρά δώδεκα κατακτήσεις κυπέλλων Πορτογαλίας στην ιστορία της, στον τελικό της 14ης Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο της Λισαβόνας θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σετούμπαλ-Γκιμαράες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x