Πορτογαλία

Superliga: Μπράγκα για «φίλημα»

Η Μπράγκα κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Λεϊρία στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι πήρε έστω και δύσκολα τη νίκη και πλέον είναι σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντικοί αγώνες διεξάγονται την Κυριακή, με την αναμέτρηση της Αμαδόρας με την πρωτοπόρο Πόρτο να ξεχωρίζει απ’ αυτές. Τελευταίος αγώνας της αγωνιστικής, τη Δευτέρα το βράδυ, ανάμεσα στη Σετουμπάλ και τη Μποαβίστα.

Η Μπράγκα κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Λεϊρία στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι πήραν έστω και δύσκολα τη νίκη και πλέον είναι σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ. Σε τροχιά Champions League παρέμεινε και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που επιβλήθηκε της Μπελενένσες εκτός έδρας με 1-0, χάρη σε γκολ του Τονέλ στο 28'. Σημαντικοί αγώνες διεξάγονται την Κυριακή, με την αναμέτρηση της Αμαδόρας με την πρωτοπόρο Πόρτο να ξεχωρίζει απ’ αυτές. Τελευταίος αγώνας της αγωνιστικής, τη Δευτέρα το βράδυ, ανάμεσα στη Σετουμπάλ και τη Μποαβίστα.


Το παιχνίδι της ημέρας:

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΠΟΡΤΟ

Η φορμαρισμένη Αμαδόρα, επικράτησε με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική της Γκιμαράες και «απειλεί» τώρα και την Πόρτο. Από τους «δράκους», επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Πάολο Ασουνσάο και Ρικάρντο Κόστα, ενώ από το ματς αυτό θα απουσιάσουν οι Πεϊσότο, Σόκοτα, Μοράες και Μακάρθι. Ο Κο Αντριάνσε, θέλει η ομάδα του να πετύχει μία ακόμα νίκη που θα την διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Οι υπόλοιποι αγώνες:

Η Μαρίτιμο προέρχεται από ισοπαλία κόντρα στην Ακαντέμικα, και θέλει μόνο νίκη στην έδρα της με αντίπαλο τη Ζιλ Βιθέντε. Ναβάλ και Γκιμαράες, ψάχνουν το «τρίποντο» για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επικρατήσουν στην έδρα τους, ώστε να μην πάει χαμένη η νίκη επί της Πεναφιέλ την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ οι φιλοξενούμενοι ν’ αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Γκιμαράες.

Τον τελευταίο καιρό η Νασιονάλ δείχνει να μείνει μπορεί και θέλει να «ορθοποδήσει» κόντρα στην Πάκος Φερέιρα. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει Σερζίνιο Μπαϊάνο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τιμωρημένο Ντάνι. Την ευκαιρία να ρίξει την Πεναφιέλ στη δεύτερη κατηγορία, θα έχει με νίκη της η Ρίο Άβε στο μεταξύ τους αγώνα.

Με πολύ καλή απόδοση, η Μπενφίκα κέρδισε μεσοβδόμαδα για το κύπελλο και θέλει να συνεχίσει και την καλή της πορεία και στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενη την Ακαντέμικα. Απόντες για τους «αετούς» θα είναι οι Μαντόρας και Αγκιγιάρ. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Αντράντε.

Την Δευτέρα το βράδυ, «κοντράρονται» η Σετουμπάλ με την Μποαβίστα, σ’ ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν πρόσφατα τους Βαρέλα, Καρλίτος και Ρουμπίνιο, οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη. Για τους πρωταθλητές του 2001, επιστρέφουν οι Ζοάο Πίντο και Λούκας που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ θα απουσιάσουν οι Κούγκα και Βαλέντε οι οποίοι είναι τραυματίες.


Συνοπτικά τα παιχνίδια:


ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2006


ΜΠΡΑΓΚΑ – ΛΕΪΡΙΑ 1 - 0

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑς 0 - 1


ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2006


ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 18:00

ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ 18:00

ΝΑΒΑΛ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 18:00

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΠΕΝΑΦΙΕΛ 18:00

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ 20:45

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΠΟΡΤΟ 22:45


ΔΕΥΤΕΡΑ 16/01/2005


ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 22:30


Δείτε τη βαθμολογία της Superliga.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x