Πορτογαλία

Superliga: Γκόμεζ ο «λυτρωτής»

Ο Νούνο Γκόμεζ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Νασιονάλ, που βρήκε τους «αετούς» να παίρνουν τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση πέτυχε ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός στο 72ο λεπτό, και ανέβασε και άλλο την ομάδα του στον βαθμολογικό πίνακα. Στην κορυφή παραμένει η Πόρτο, που αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, επικράτησε της Πεναφιέλ με 3-1. Ο Μπρούνο Αμάρο "πάγωσε" το "Ντραγκάο" μόλις στο 1' με δυνατό μακρινό σουτ, ωστόσο ο Λούτσο Γκονζάλες πρώτα με σουτ εκτός περιοχής στο 40' και τρία λεπτά αργότερα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε ανατροπή του Κουαρέσμα έκανε το 2-1. Στο 54' ο Λισάντρο Γκονζάλες μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Κουαρέσμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ

Ο Νούνο Γκόμεζ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Νασιονάλ, που βρήκε τους «αετούς» να παίρνουν τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση πέτυχε ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός στο 72ο λεπτό, και ανέβασε και άλλο την ομάδα του στον βαθμολογικό πίνακα. Η Μπράγκα, επικράτησε με 2-0 της Ακαντέμικα και επέστρεψε στις νίκες, ενώ με το ίδιο σκορ η Μπελενέσες νίκησε την Πάκο Φερέιρα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Λέιρία με 2-1 επί της Αμαδόρα, ενώ η Μαρίτιμο επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Σετουμπάλ.

Στην κορυφή παραμένει η Πόρτο, που αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, επικράτησε της Πεναφιέλ με 3-1. Ο Μπρούνο Αμάρο "πάγωσε" το "Ντραγκάο" μόλις στο 1' με δυνατό μακρινό σουτ, ωστόσο ο Λούτσο Γκονζάλες πρώτα με σουτ εκτός περιοχής στο 40' και τρία λεπτά αργότερα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε ανατροπή του Κουαρέσμα έκανε το 2-1. Στο 54' ο Λισάντρο Γκονζάλες μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Κουαρέσμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Το παιχνίδι της ημέρας:

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Οι πρωταθλητές του 2001, έχουν το σαφέστατο πρωτάθλημα στην αναμέτρηση αυτή, αφού στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στην Γκιμαράες μετρούν τέσσερις νίκες. Αμφότεροι οι αντίπαλοι θα αγωνιστούν πλήρεις, με τους φιλοξενούμενους να επιζητούν τους τρεις βαθμούς για να ανέβουν βαθμολογικά.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 16/12/2005

ΝΑΒΑΛ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 0 - 2

Σάββατο 17/12/2005

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΛΕΪΡΙΑ 1 - 2

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ 1 - 0

ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ 2 - 0

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 1 - 0

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ 2 - 0

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ 1 - 0

ΠΟΡΤΟ - ΠΕΝΑΦΙΕΛ 3-1

Κυριακή 18/12/2005

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 22:15

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x