Πορτογαλία

Όταν τα «λιοντάρια» βρυχώνται…

Δείχνει να «ξυπνάει» σιγά σιγά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της Ακαντέμικα, στο σημαντικότερο ματς της 11ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμειναν στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League, αλλά πολύ πίσω από αυτές που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν αυτοί στην πρώτη τριάδα και θα περιμένουν τα επόμενα ματς για να το καταφέρουν.

Δείχνει να «ξυπνάει» σιγά σιγά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της Ακαντέμικα, στο σημαντικότερο ματς της 11ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμειναν στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League, αλλά πολύ πίσω από αυτές που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν αυτοί στην πρώτη τριάδα και θα περιμένουν τα επόμενα ματς για να το καταφέρουν. Σκόρερ των κυπελλούχων Ευρώπης του 1964 ήταν οι Βαλντές με πέναλτι στο 9’ και Βούκσεβιτς στο 32’, ενω μείωσε ο Φιντάλγκο στο 47’.

Μεγάλη «ανατροπή» και νίκη για την Γκιμαράες, που επικράτησε με 2-1 της Μπράγκα στην έδρα της και βρέθηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση, περιμένοντας τι θα κάνει η Μπενφίκα κόντρα στη Ναβάλ την Κυριακή στο «Ντα Λουζ». Αντίθετα, οι περυσινοί δευτεραθλητές έμειναν στην έβδομη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.



To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 12/11

Νασιονάλ-Μαρίτιμο 0-0

Σάββατο 13/11

Γκιμαράες - Μπράγκα 2-1

Ακαντέμικα - Σπόρτινγκ 1-2

Κυριακή 14/11

Λεϊρία - Σετούμπαλ (18.00)

Ντέρμπι μικρομεσαίων αυτό που διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής στο «Μαγκαλιάες Πεσόα»… Η Λεϊρία χρειάζεται τη νίκη για να βάλει από κάτω στη βαθμολογία την προσεχή της αντίπαλο, την ώρα όμως που οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ηττηθεί εκτός έδρας από την Ουνιάο, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Από ισοπαλία προέρχονται και οι δύο, στις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής.

Ολιανένσε - Μπέιρα Μαρ (18.00)

Άλλο ένα ματς ανάμεσα σε μικρομεσαίους της κατηγορίας… Η Ολανένσε διαθέτει μία από τις δυνατές έδρες της κατηγορίας (3 νίκες - 2 ισοπαλίες) και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και απέναντι στην Μπέιρα Μαρ, η οποία έκανε σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες μετά από το διπλό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπράγκα. Η… ανύπαρκτη προϊστορία τους την τελευταία πενταετία, δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους προβλέψεις, όπως άλλωστε και η αντιστρόφως ανάλογη πορεία τους, στα τρία πρόσφατα ματς πρωταθλήματος.

Ρίο Άβε- Πάσος Φερέιρα (18.00)

Ματς κομβικής σημασίας για τη Ρίο Άβε, είναι το εντός έδρας που ακολουθεί κόντρα στην Πάκος Φερέιρα, μία ομάδα θεωρητικά ισοδύναμη και με τους ίδιους στόχους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε ελαφρώς καλύτερη (12η), θέλοντας ωστόσο και αυτοί το τρίποντο για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις. Η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων είναι μοιρασμένη, με μία ισοπαλία και μία νίκη για την καθεμία, στις αναμετρήσεις της τελευταίας τριετίας, με γηπεδούχο τη Ρίο Άβε.

Μπενφίκα-Ναβάλ (20.15)

Να διαγράψει το συντομότερο δυνατό την ντροπιαστική πεντάρα της περασμένης αγωνιστικής από την Πόρτο, θέλει η Μπενφίκα, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην ουραγό Ναβάλ, στο «Ντα Λουζ». Η υπόθεση τίτλος δείχνει να έχει ξεμακρύνει επικίνδυνα, παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι Λουζιτανοί του Ζόρζ Ζεσούς, θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Σύμμαχός τους ο κόσμος, αλλά και η εξαιρετική προϊστορία, πέρα από την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση των φιλοξενουμένων.

Πόρτο-Πορτιμονένσε (22.15)

«Γολιάθ» με «Δαυίδ», ή πολλά με λίγα, είναι η αναμέτρηση που κλείνει την αυλαία της 11ης αγωνιστικής, το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα στην πρωτοπόρο και επίδοξη πρωταθλήτρια Πόρτο και την πιο αδύναμη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, Πορτιμονένσε. Οι «δράκοι» έχουν το απόλυτο των πέντε νικών στο «Ντραγκάο», ενώ προέρχονται από το εμφατικό 5-0 απέναντι στην Μπενφίκα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αγνοούν τη χαρά της νίκης, στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.


Η επόμενη αγωνιστική (26-28/11):

Σετούμπαλ - Ακαντέμικα

Μαρίτιμο - Γκιμαράες

Πάσος Φερέιρα - Ολιανένσε

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο

Ναβάλ - Ρίο Άβε

Πορτιμονένσε - Λεϊρία

Μπέιρα Μαρ - Μπενφίκα

Μπράγκα - Νασιονάλ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x