Πορτογαλία

Ουπς, 'γκέλα'

Και, όμως, είναι γεγονός. Η Πόρτο έχασε βαθμούς στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα! Οι «δράκοι» απέσπασαν απλά 1-1 στην έδρα της Γκιμαράες, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την έβδομη αγωνιστική της Superliga και γνώρισαν την πρώτη τους απώλεια τη φετινή περίοδο, ενώ έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τα απόλυτο. Αυτό, βέβαια, δεν τους στερεί το δικαίωμα να έχουν το "πάνω χέρι" για την κατάκτηση του τίτλου, αφού βρίσκονται εφτά βαθμούς στην κορυφή μπροστά από τη δεύτερη θέση.

Και, όμως, είναι γεγονός. Η Πόρτο έχασε βαθμούς στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα! Οι «δράκοι» απέσπασαν απλά 1-1 στην έδρα της Γκιμαράες, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την έβδομη αγωνιστική της Superliga και γνώρισαν την πρώτη τους απώλεια τη φετινή περίοδο, ενώ έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τα απόλυτο. Αυτό, βέβαια, δεν τους στερεί το δικαίωμα να έχουν το "πάνω χέρι" για την κατάκτηση του τίτλου, αφού βρίσκονται εφτά βαθμούς στην κορυφή μπροστά από τη δεύτερη θέση. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι πήραν ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια τους να βγουν στο Europa league και μπορούν να υπερηφανεύονται για το κατόρθωμά τους να «κόψουν» τους πρώτους βαθμούς από τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Δείτε πως έχασε βαθμούς και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πάντως, η Πόρτο θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι «δράκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χουλκ στο 30’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «τιμωρήθηκαν» από το γκολ του Φαούζι στο 64’ και αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, λόγω της αποβολής του Φουτσίλε στο 79’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο Περέιρα, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπελούτσι (69' Γκουαρίν), Μουτίνιο (77' Ρούμπεν Μίκαελ), Φερνάντο, Φαλκάο, Χουλκ, Βαρέλα (58' Ροντρίγκεζ)



Αναλυτικά, η έβδομη αγωνιστική:


Παρασκευή 01/10

Λεϊρία-Ακαντέμικα 2-1

Σάββατο 02/10

Ολιανένσε-Σετούμπαλ 3-1

Κυριακή 03/10

Νασιονάλ-Πορτιμονένσε 3-1

Ναβάλ-Πάσος Φερέιρα 1-2

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 0-0

Μπενφίκα-Μπράγκα 1-0

Δευτέρα 04/10

Μπέιρα Μαρ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1

Γκιμαράες-Πόρτο 1-1


Η επόμενη αγωνιστική:

Ακαντέμικα – Νασιονάλ
Πόρτο – Λεϊρία
Μαρίτιμο – Ναβάλ
Πάσος Φερέιρα – Μπέιρα Μαρ
Πορτιμονένσε – Μπενφίκα
Μπράγκα – Ολιανένσε
Σπόρτινγκ – Ρίο Άβε
Σετούμπαλ - Γκιμαράες


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x