Πορτογαλία

Όταν τα «λιοντάρια» δε βρυχώνται…

Όταν ξεκινάς έτσι και κόντρα σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, τότε δε θα πρέπει να έχεις απαιτήσεις για μια καλή πορεία στη διάρκεια της χρονιάς… Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας έχασε με 1-0 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τους σαββατιάτικους της πρεμιέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις την προσπάθεια να διεκδικήσει τον τίτλο από τα κλασικά φαβορί.

Όταν ξεκινάς έτσι και κόντρα σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, τότε δε θα πρέπει να έχεις απαιτήσεις για μια καλή πορεία στη διάρκεια της χρονιάς… Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας έχασε με 1-0 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τους σαββατιάτικους της πρεμιέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις την προσπάθεια να διεκδικήσει τον τίτλο από τα κλασικά φαβορί. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έδειξαν πως φέτος θα πραγματοποιήσουν πολύ καλύτερη πορεία από την περυσινή. Στο 83' νίκησε η Πόρτο.

Οι νικητές εκμεταλλεύτηκαν το άγχος των «λιονταριών» για τη νίκη και κατάφεραν να επικρατήσουν με το γκολ του Ροντόν στο 59’. Στη συνέχεια, οι προσπάθειες των κυπελλούχων Ευρώπης του 1964 δεν έφεραν αποτελέσματα.


H σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Ντάνιελ Καρίκο (69' Ντιαλό), Πόλγκα, Εβάλντο, Αντρέ Κοέλιο, Ματία Φερνάντεζ (76' Σαλέιρο), Μανίς, Βαλντές (45' Βούκσεβιτς), Πόστιγκα, Λίεντσον



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Παρασκευή 13/8

Μπράγκα-Πορτιμονένσε 3-1
(28’ Ματέους, 45’ Σέζαρ, 83’ Σαλίνο-54’ Ελίας)

Σάββατο 14/8

Μαρίτιμο-Βιτόρια Σετούμπαλ 0-1
(59' Ζαΐλσον)

Ναβάλ-Πόρτο 0-1
(83' πεν. Χουλκ)

Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ 1-0
(59' Ροντόν)

Κυριακή 15/8

Ρίο Άβε-Νασιονάλ (18:00)

Mπέιρα Μαρ-Λεϊρία (19:00)

Μπενφίκα-Ακαντέμικα (22:15)

Δευτέρα 16/8

Ολανένσε-Γκιμαράες (22:15)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x