Πορτογαλία

«Νέα σελίδα στην καριέρα μου…»

Έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στη Μπενφίκα δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης. «Δεν μπορούσα να κάνω άλλο υπομονή στην Ίντερ. Επέλεξα τη Μπενφίκα γιατί είναι μεγάλη ομάδα και με ήθελε πολύ», τόνισε σχετικά. «Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο, αλλά όχι για να παίζεις ποδόσφαιρο», απάντησε σε ερώτηση για το αν εξέτασε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Μεγάλος στόχος το Μουντιάλ» επεσήμανε αναφορικά με την προσπάθεια πρόκρισης της εθνικής

Έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που ακούει στο όνομα Μπενφίκα δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο 28χρονος μέσος αποφάσισε να πει «υπομονή τέλος» και να μετακομίσει σε μια ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο… να παίζει μπάλα.

«Μετά τα πρώτα παιχνίδια στην Ίντερ κατάλαβα ότι δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω άλλη υπομονή. Μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι με χρειάζεται, αλλά εγώ περίμενα να παίζω περισσότερο. Μίλησα με τον πρόεδρο και του έκανα γνωστό ότι δεν θέλω να συνεχίσω άλλο στην ομάδα και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα η θητεία στην Ιταλία. Έπαιξα σε μεγάλα παιχνίδια και συναναστράφηκα με σπουδαίους παίκτες. Δεν έχουν παίξει πολλοί παίκτες σε τέτοιες ομάδες», δήλωσε σχετικά ο διεθνής άσος.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τη Μπενφίκα, ο «Κάρα» είπε: «Η Μπενφίκα με ήθελε πολύ εδώ και έναν χρόνο. Είναι μεγάλη ομάδα και παίζει στο Champions League. Έφυγα από μια μεγάλη όμως όπως η Ίντερ και πήγα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Έχει σπουδαία ιστορία και πολύ κόσμο και όλα αυτά μέτρησαν στην απόφασή μου να πάω στη Μπενφίκα. Νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα είδα στην ομάδα. Είναι μια νέα σελίδα στην καριέρα μου. Οι άνθρωποι της Μπενφίκα είναι φιλόδοξοι και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη. Θα μπορούσα να μείνω στην Ιταλία ή να πάω σε άλλο πρωτάθλημα, αλλά προτίμησα τη Μπενφίκα, καθώς μέτρησε το όνομα της ομάδας και το πόσο πολύ με ήθελαν. Μίλησα με τον Τάκη Φύσσα και μου είπε τα καλύτερα. Είναι πολύ όμορφη χώρα, ο κόσμος αγαπά την ομάδα και αυτή συμμετέχει μετά από πολλά χρόνια στο Champions League. Μας λείπει η εμπειρία, αλλά έχουμε ως όπλο τον ενθουσιασμό».

Ερωτηθείς για το αν εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Καραγκούνης ήταν κατηγορηματικός: «Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο για να ζεις, αλλά όχι για να παίζεις ποδόσφαιρο».

Φτάνοντας στο κεφάλαιο «Εθνική ομάδα», ο διεθνής μέσος δήλωσε έτοιμος για την αντεπίθεση των Πρωταθλητών Ευρώπης με τελικό στόχο την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας, αρχής γενομένης από το ματς της επόμενης Τετάρτης απέναντι στο Καζακστάν: «Είμαστε μια χαρά, θέλουμε τους τρεις βαθμούς και περιμένουμε το παιχνίδι του Σαββάτου της Τουρκίας με τη Δανία. Το Καζακστάν δεν είναι τόσο καλή ομάδα, αλλά όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή. Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία. Τα τρία παιχνίδια που απομένουν είναι σημαντικά και δύσκολα, περισσότερο όλων αυτό με τη Δανία, που είναι καλή ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους βαθμούς από τη Δανία, οπότε είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Δεν πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή. Επί της ουσίας μας έφερε πίσω η ήττα από την Ουκρανία. Μετά ακολούθησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών όπου είχαμε πολλά προβλήματα, όπως και στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχήσει είναι ότι δεν βάζουμε γκολ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί είναι μεγάλος στόχος να πάει η ομάδα στο Μουντιάλ. Αυτή την ομάδα τη διακρίνει το πάθος. Ορισμένοι λένε ότι δεν έχουμε τους μεγάλους παίκτες του παρελθόντος. Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αν πάμε στη Γερμανία θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας. Στην Πορτογαλία μετά το παιχνίδι την πρεμιέρας σε κάθε ματς ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας. Τις προάλλες μιλούσα με τον Φίγκο και μου έλεγε πως το κλίμα που υπήρχε στις εξέδρες στο Ντα Λουζ στον τελικό δεν το είχε συναντήσει αλλού. Με την εθνική νέων έχω έρθει τρίτος στην Ευρώπη, με την ελπίδων δεύτερος και με την ανδρών πρώτος. Αυτό που λείπει είναι η συμμετοχή στο Μουντιάλ».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x